Copii țigani dintr-un sat din Timiș, cei mai buni din clasă. Cine...

Copii țigani dintr-un sat din Timiș, cei mai buni din clasă. Cine le-a dat o mână de ajutor FOTO

0
DISTRIBUIȚI
Copii de etnie rromă, premiați.

Rezultate remarcabile obținute de mai mulți copii din județul Timiș. În total, 43 de elevi au fost înscriși la Centrul de Zi pentru copii de etnie rromă din localitatea Periam, deschis de Fundația Caritas, în acest an școlar, iar mai bine de jumătate au terminat cursurile cu note bune.

„Ne putem bucura de vacanța de vară. După o muncă susținută, făcută din suflet, au venit și rezultatele mult așteptate. Din cei 43 de elevi înscriși în Centrul de Zi, 25 de elevi au obținut rezultate bune și foarte bune: Vereșan Florian – locul I, clasa I, Horvat Renata – locul I, clasa a-III-a, Vereșan Patricia – mențiune, având media 9.06. Din cei 43 de elevi, doi au rămas corigenți, iar unul este neîncheiat, dar urmează să se prezinte în toamnă. Cei trei sunt în această situație din cauza absențelor de la școală și de la Centru de Zi”, a transmis Fundația Caritas, pe Facebook.

În cadrul Centrului de Zi din Periam, deschis în anul 2008, copii țigani sunt ajutați la lecții de mai mulți profesori, în special la Limba Română și Matematică.


Fundația Caritas este un ONG inițiat de Episcopia Romano-Catolică din Timișoara, ce oferă servicii de asistență socială persoanelor aflate în nevoie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.