CSM a respins sesizarea Inspecției Judiciare, după ce președintele Tribunalului Timiș a...

CSM a respins sesizarea Inspecției Judiciare, după ce președintele Tribunalului Timiș a scris pe Facebook că a fost “vânată de pigmei ce se cred magistrați”

0
DISTRIBUIȚI

judecator stoicescu

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a decis, astăzi, să nu sesizeze Inspecția Judiciară în cazul afirmațiilor făcute, ieri, pe Facebook, de președintele Tribunalului Timiș, potrivit Mediafax. Adriana Stoicescu a scris, printre altele, pe rețeaua de socializare, că a fost „hăituită și vânată de pigmei ce se cred magistrați”.

Cel care a cerut sesizarea Inspecției Judiciare în cazul afirmațiilor făcute de Adriana Stoicescu a fost Cristian Ban, vicepreședintele Consiliului Superior al Magistraturii, care a precizat că declarațiile afectează reputația magistraților.

„Şi pe mine m-au deranjat afirmaţiile unor procurori, nu am cerut cercetarea diciplinară. Nu ştiu dacă e cazul să sesizăm”, a spus un alt membru.

„Am trecut de la justiţie televizată la manifest.


Justiţia se face în sala de judecată, cariera de CSM. Să se gândească de două ori colegii noştri când ies public că poate nu fac bine sistemului. Sunt niste termeni destul de duri, relevanţa lor urmează să fie stabilită după caz. O justiţie în centrul discursului public nu e intododeauna benefică”, a transmis Bogdan Mateescu.

În final, plenul CSM a decis să nu sesizeze Inspecția Judiciară în cazul președintelui Tribunalului Timiș.

Vă reamintim că, ieri, judecătorul Adriana Stoicescu a postat un mesaj pe contul său de Facebook în care solicita CSM apărarea procurorilor DNA care au depus plângere împotriva Laurei Codruța Kovesi.

„Pentru că am fost la rândul meu hăituită şi vânată de pigmei ce se pretind magistraţi, avizi de publicitate şi putere, care fac din distrugerea vieţilor altora un ţel; pentru că am fost ameninţată voalat cu excluderea din magistratură dacă voi continua să vorbesc; pentru că nu înţeleg să abdic de la principiile mele, astăzi, în calitate de judecător independent, susţin demersul procurorilor din DNA şi solicit, la rândul meu, Consiliului Superior al Magistraturii, garantul independenţei justiţiei, apărarea independenţei procurorilor din DNA care au cerut acest lucru”, scrie în mesajul postat pe rețeaua de socializare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.