Cursuri de limba română gratuite și sprijin financiar pentru sute de migranți...

Cursuri de limba română gratuite și sprijin financiar pentru sute de migranți din vestul țării. Câți străini și refugiați sunt în Timiș

2
DISTRIBUIȚI

O asociație din Timișoara le dă o mână de ajutor străinilor și refugiaților din șase județe din vestul României. Astfel, sute de migranți vor fi ajutați, timp de doi ani, să se integreze mai ușor în societate, să-și găsească un loc de muncă și să învețe mai repede limba română.

În cadrul unui proiect finanțat din fonduri europene, în valoare de aproape 2,3 milioane de lei, Asociația Ecumenică a Bisericilor din România (AIDRom) vrea să le ofere gratuit străinilor și refugiaților mai multe servicii și consiliere socială sau juridică.


Beneficiari ai proiectului sunt persoane cu formă de protecție internațională și cu ședere legală din județele Timiș, Arad, Bihor, Hunedoara, Mehedinți și Caraș-Severin.

“Vor fi oferite servicii specializate de consiliere socială şi juridică, asistenţă materială pentru categorii vulnerabile, cursuri de limba română şi acomodare culturală, activităţi de petrecere a timpului liber pentru migranţi, acţiuni specifice pentru beneficiarii minori ai grupului ţintă şi medierea relaţiei migranţilor cu instituţiile implicate în proiect”, transmit reprezentanții AIDRom.

De asemenea, vor fi ajutați și zeci de copii ai migranților, care vor primi bani pentru rechizite și decontarea hranei la grădiniță, creșe și afterschool.

Potrivit statisticilor, la sfârșitul lunii martie 2017, în România se aflau înregistrați cu ședere legală 63.525 de străini și refugiați, 3.955 fiind în județul Timiș.

2 COMENTARII

  1. Trimiteti-i acasa la ei, in tarile de unde au venit! La noi mor prea multi romani din cauza lipsurilor, saraciei… sute de mii de romani fara locuri de munca, sau prea bolnavi pentru munca, NU primesc ajutor social si se chinuie sa supravietuiasca fara nici un venit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.