Fântânile publice din Timișoara, verificate de Direcția de Sănătate Publică. Cât de...

Fântânile publice din Timișoara, verificate de Direcția de Sănătate Publică. Cât de bună e apa de băut

0
DISTRIBUIȚI

apa potabila

Apa din toate cele aproape 100 de fântâni publice forate din Timișoara a fost analizată de Direcția de Sănătate Publică Timiș, în primele șase luni ale acestui an, iar concluziile sunt liniștitoare pentru locuitorii din capitala Banatului: apa este potabilă.

Reprezentanții instituției transmit că, prin intermediul laboratorului de diagnostic și investigare în sănătatea publică, au fost prelevate probe de apă din 94 de fântâni publice forate din Timișoara.

„Buletinele de analiză arată că apa este potabilă și nu prezintă modificări de parametri specifici.


Ultima verificare a surselor amintite de apă potabilă a avut loc la sfârșitul lunii Iunie. Forajele sunt făcute la mare adâncime, respectiv între 100 și 140 de metri. De-a lungul acestei perioade, recomandările pe care medicii DSP Timiș le-au făcut celor care administrează forajele de apă potabilă din Timișoara au fost luate în considerație și remediate. Nu sunt pericole, microbiologic și fizico-chimic, pentru nicio sursă de apă potabilă forată public”, a transmis Direcția de Sănătate Publică Timiș, prin intermediul unui comunicat de presă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.