Final de poveste pentru cea de-a cincea ediţie a festivalului Jazz TM...

Final de poveste pentru cea de-a cincea ediţie a festivalului Jazz TM FOTO și VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1597715804">
Cea de-a 5-a ediţie a festivalului JazzTM s-a încheiat duminică seara, în aplauzele efervescente ale publicului

Cea de-a 5-a ediţie a festivalului JazzTM s-a încheiat duminică seara, în aplauzele efervescente ale publicului care a avut parte de un regal de recitaluri cu artişti binecunoscuţi în întreaga lume.

Parcul Civic a avut parte de recitaluri susţinute de BAB, Paperjam şi Thomas de Pourquery & Supersonic, aceştia din urmă fiind aplaudaţi la scenă deschisă pentru spectacolul lor energic. Amalia Gaiţă a dat startul concertelor din Parcul Castelului cu un recital ce a cuprins compoziţiile care sunt incluse albumul de debut Melting Sun, programat să apară în viitorul apropiat al acestui proiect care recent a aniversat un an de existenţă.

O mare surpriză pentru mulţi a fost recitalul moldovenilor de la Alex Calancea Band, formaţia care în luna aprilie a fost invitata emisiunii Garantat 100%, realizată de Cătălin Şefănescu, acesta din urmă achitându-se cu brio şi de această dată de sarcina de prezentator al festivalului Jazz TM. Seria de concerte din această locaţie a fost finalizată de Teo Milea, care a mulţumit în mai multe rânduri publicului pentru primirea călduroasă de care a beneficiat. „Acasă rămâne pentru mine Timișoara. Cuvântul care spune cele mai multe lucruri din lume este dorul, care vorbește despre locurile în care ai crescut, prieteni, amintiri. Acesta va fi titlul unei piese noi, pe care am început să o compun chiar astăzi”, a povestit Teo Milea.

Prima trupă care a urcat pe scena din Piaţa Victoriei a fost un proiect special „creat“ pentru acest eveniment, alcătuit din Bean MC și Power pe Vinil (Subcarpaţi) şi Teo, Mihai și Csongor (JazzyBIT). Amestecul de jazz cu folclor şi hip hop etalat de SUBJazz a reuşit să declanşeze ropote de aplauze din partea publicului numeros.

Sound-urile s-au schimbat odată cu apariţia lui Bill Laurance, britanicul cunoscut printre altele şi datorită activităţii sale în aclamatul grup Snarky Puppy. Preţ de mai bine de o oră, centrul Timişoarei a fost inundat de un amalgam de genuri muzicale care au reuşit să descreţească frunţile celor aflaţi la faţa locului. Înaintea piesei „Red Sand“, celebrul britanic a ţinut să precizeze faptul că în seara zilei de sâmbătă trupa a susţinut un concert în Maroc. Melodia a pornit cu un performance executat ca la carte de percuţionistul Felix Higgenbottom şi a cuprins ritmuri gnaoua.

Cea de-a 5-a ediţie a festivalului Jazz TM s-a încheiat cu un recital care a fost foarte bine primit de public, realizat de Monty Alexander, pianistul american care şi-a început cariera în trupa lui Frank Sinatra. La cei 72 de ani ai săi, artistul american a cucerit audienţa cu un program închegat, în care s-au regăsit mostre de reggae din categoria „No woman, no cry” şi inflexiuni jazz mirifice.

Foto: Petru Cojocaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.