Formalităţile pentru lărgirea drumului de la Dumbrăviţa spre autostradă la patru benzi,...

Formalităţile pentru lărgirea drumului de la Dumbrăviţa spre autostradă la patru benzi, finalizate. Când depune CJ Timiş proiectul la ADR Vest

0
DISTRIBUIȚI

Şedinţă de plen fulger, astăzi, la Consiliul Judeţean Timiş, unde aleşii s-au întâlnit în cadrul unui plen extraordinar pentru a aproba trei proiecte importante pentru infrastructură.

Este vorba despre un proiect de hotarare privind aprobarea încheierii Acordului de Parteneriat între Unitatea Administrativ-Teritorială Județul Timiș, Unitatea Administrativ-Teritorială Comuna Dumbrăvița și Unitatea Administrativ-Teritorială Municipiul Timișoara pentru realizarea în comun a proiectului „MODERNIZARE DJ 691: lărgirea la 4 benzi a sectorului (Km. 2+275) Sens giratoriu-Centura Timișoara, Sens giratoriu- Autostrada A1 (Km. 12 + 975)”, un alt proiect de hotărâre privind aprobarea promovării proiectului „MODERNIZARE DJ 691: lărgirea la 4 benzi a sectorului (Km. 2+725) Sens giratoriu – Centura Timișoara, Sens giratoriu- Autostrada A1 (Km. 12 + 975)” și a documentațiilor tehnico-economice aferente acestuia, în vederea accesării fondurilor nerambursabile alocate prin Programul Operaţional Regional 2014 – 2020 şi, în sfârșit, despre un proiect de hotarare privind aprobarea modificarii Hotărârii Consiliului Judetean Timis nr.


226/28.10.2016 și a Hotărârii Consiliului Judetean Timis nr. 99/26.04.2017 privind promovarea proiectului „Modernizare drum județean DJ693 pentru interconectare la A1(AR) și pod peste Mureș la Pecica Arad, (L=57 Km din care necesar de modernizare cca. 30 km)”.

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Călin Dobra, a declarat că „astăzi am aprobat proiectul privind modernizarea drumului de la Timişoara spre autostradă care trece prin Dumbrăviţa mai exact la patru benzi, am probat parteneriatul cu municipiul Timişoara şi comuna Dumbrăviţa mai ales pentru primul sector, acela din comuna Dumbrăviţa unde ştiţi că avem o situaţie mai delicată cu acei stâlpi care vor fi obligatoriu de mutat şi care sunt în patrimoniul Primăriei Timişoara. Am avut din partea primăriei deschiderea în acest proiect şi îi felicit pentru acest lucru, pentru că mi se pare până la urmă un proiect extrem de important pentru judeţul Timiş şi pentru toate comunele periurbane şi pentru municipiul Timişoara. Există posibilitatea mutării stâlpilor când expiră cei cinci ani de monitorizare, nu mai sunt chiar cinci ani, mai sunt aproximativ trei ani, dar există posibilitatea mutării lor şi acum dacă obţinem acordul de la autoritatea de management pentru că nu afectează proiectul propriu-zis, care presupune extinderea liniei de troleibuz. Mâine depunem acest proiect. Celelalte două sunt depuse deja. A apărut o solicitare de clarificare din partea ADR, mâine depunem cel de-al treilea lărgirea la patru benzi, pentru că în 13 se încheie sesiunea de depunere”.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.