Fost propagandist al PCR, numit de Dragnea să coordoneze PSD Timiș în...

Fost propagandist al PCR, numit de Dragnea să coordoneze PSD Timiș în locul lui Grindeanu. Cine îl sprijină din Arad UPDATE 1 De ce nu sunt lucrurile clare

0
DISTRIBUIȚI

PSD a decis, astăzi, cine va coordona activitatea PSD Timiș după ce s-a decis excluderea din partid a lui Sorin Grindeanu. Până acum, conducerea centrală a partidului nu a trimis niciun document oficial legat de exluderea fostului premier. Liviu Dragnea l-a ales ca să conducă PSD Timiș în perioada următoare pe Petru Andea. Acesta a fost numit secretar de stat la Ministerul Învățământului de către Grindeanu și a rămas pe funcție și în actualul guvern condus Mihai Tudose.

Petru Andea are 68 de ani și a fost , în perioada 1975 -1983, președintele Uniunii Asociațiilor Studenților Comuniști din România (UASCR) pe Centrul Universitar Timișoara. Între anii 1983 și 1987 a fost secretar al Comitetului de partid pe CUT, iar din 1987 până în septembrie 1989 a îndeplinit aceeași funcție pe PolitehnicăÎn 1995 s-a înscrie în Partidul Socialist, care a fuzionat în 2000 cu PSDR, iar în 2001 cu PDSR, formând PSD

Petru Andea a confirmat pentru PRESSALERT numirea, declarând ”așa mi s-a comunicat și mie de către secretarul general al PSD, domnul Neacșu.


Nu am avut nicio altă discuție înainte cu domnul Dragnea. M-a chemat domnul Neacșu și mi-a spus că a asta a hotărât conducerea PSD. Am zis mulțumesc frumos. Sunt încă la București, la minister. Poimâine plec în concediu și am convenit ca de la la 1 august să preiau conducerea. Nu singur – cu domnul Căprar (Dorel Căprar, președintele PSD Arad) împreună. Mâine o să trec pe la filiala să văd dacă a ajuns și hârtia cu excluderea lui Sorin Grindeanu. Am înțeles că de luni a fost trimisă. O luîm încet, încet. cu binișorul. O să discut cu ceilalți colegi – sunt vicepreședinte și eu al filialei”.

UPDATE 1 Deputatul PSD de Arad Dorel Căprar a susținut pentru PRESSALERT.ro că ”deocamdată nu am primit nimic oficial. Sunt discuții. Eu știu că trebuie să îi ajut. Nu este nimic clar. Vedem pe săptămâna viitoare”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.