Defrișări OPRITE pe un munte din Banat, amenzi de zeci de mii...

Defrișări OPRITE pe un munte din Banat, amenzi de zeci de mii de lei pentru exploatatori și șeful de ocol

0
DISTRIBUIȚI

Istoric”, astfel este interpretat gestul Gărzii Forestiere Timişoara de către asociația Agent Green, după ce instituţia a penalizat unul dintre multele „jafuri de oxigen” care se petrec în pădurile de pe teritoriul României.


În fapt, după o sesizare făcută de Agent Green în legătură cu tăierile masive din Bucova, judeţul Caraș-Severin, firma de exploatare şi şeful de ocol care a aprobat exploatările pădurii virgine au fost amendaţi.

Pădurea aceasta are răni adânci”, a atras atenţia Agent Green. Exploatatorii au fost amendaţi cu 28.000 de lei, în vreme ce şeful de ocol a fost sancţionat cu suma de 10.000 de lei. Chiar dacă utilajele au fost scoase din pădure, pericolul persistă, conform ONG-ului dedicat protecției pădurilor. „Pericolul rămâne, pentru că nu există studiul necesar pentru a include această pădure în Catalogul Național Oficial al Pădurilor Virgine. Aceste păduri pure de fag sunt habitat natural pentru cocoșul de munte, râs, lup, pisică sălbatică și urs”, au transmis cei de la Agent Green.

Cei care doresc să sprijine Bucova pentru ca echipa de cercetare să facă studiul necesar protejării pădurii o pot face aici.

Foto: agentgreen.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.