Încep înscrierile la creşele din Timişoara. Vezi ce trebuie să conţină dosarele...

Încep înscrierile la creşele din Timişoara. Vezi ce trebuie să conţină dosarele şi cum se face departajarea

0
DISTRIBUIȚI

cresa

Încep înscrierile la creşele de stat din Timişoara. Primăria a postat pe site-ul propriu condiţiile pe care trebuie să le întrunească familiile care doresc să îşi înscrie micuţii la una din creşele din oraș. Actele trebuie să fie depuse în perioada 24 iulie – 8 septembrie la sediul primăriei, la Camera 12, ghişeul 16.

Dosarul trebuie să conţină cererea de înscriere, un dosar plic, copie de pe actele de identitate ale părinţilor/reprezentanţilor legali, certificatele de naştere ale fraţilor minori, şi după caz, copia hotărârii/sentinţei de plasament sau a sentinţei de încredinţare în vederea adopţiei; adeverinţă de la locul de muncă al părinţilor/reprezentanţii legali din care să rezulte că raportul de muncă/serviciu este activ şi venitul brut al lunii precedente; adeverinţă de la medicul de familie, în care să se menţioneze că respectivul copil este sănătos clinic şi apt pentru intrarea în creşă; copie după certificatul de naştere al copilului.

Pentru a fi primiţi la creşă după ce au fost admişi, micuţii trebuie să aibă un dosar medical care trebuie să conţină avizul epidemiologic, eliberat de medicul de familie al copilului cu 24 – 48 de ore înainte de a începe frecventarea unităţii, analize medicale: (testare la tuberculină, examen coproparazitologic, examen coprocultură şi exudat faringian pentru copil) emise cu maxim 30 de zile anterioare, fişa de imunizări întocmită conform prevederilor elaborate de Ministerul Sănătăţii cu privire la intrarea copilului în colectivitate (avizul epidemiologic cu vaccinările efectuate la zi eliberat de medicul de familie).

Pentru că se aşteaptă ca numărul cererilor să fie unul destul de mare, primăria a făcut publice şi criteriile de departajare.


Pe listă se află locurile de muncă ale părinţilor, data reluării activităţii profesionale, numărul de fraţi şi situaţia familială. Mai multe detalii puteţi citi aici.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.