Iubeşte bicicliştii: primarul Robu le-a făcut un sens giratoriu pe strada Mărăşeşti

Iubeşte bicicliştii: primarul Robu le-a făcut un sens giratoriu pe strada Mărăşeşti

0
DISTRIBUIȚI

Amenajările de pe strada Mărăşeşti prin care se permite din nou circulaţia cu biciclete, dar şi cu role şi trotinete au fost finalizate. Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, anunţa la începutul acestei luni, în urma unei dezbateri publice pe tema interzicerii circulaţiei prin centru cu mijloacele de deplasare amintite mai sus, că va analiza posibilitatea ca pe strada Mărăşeşti, stradă pietonală, să se ridice o parte din restricţii.


Acesta a explicat la doar o zi distanţă cum va fi reconfirgurată strada Mărăşeşti.

„Cum se intră pe strada Mărășești până la Gh. Lazăr nu există pe partea stângă nicio terasă și nicio poartă de acces de unde să fie flux de cetățeni. Pe toată această porțiune vom muta băncile și jardinierele lângă zid și de la zidul din dreapta până aproximativ la o treime din lățimea străzii, pe sensul de deplasare din Piața Victoriei până în Parcul Botanic, va fi spațiu pentru terase. De acolo vom avea circa doi metri o porțiune dedicată pietonilor, între terase și ceea ce va fi o linie de demarcație, în vecinătatea rigolei, dar dincolo, înspre zidul din stânga raportat la rigolă. De acolo și până la băncile și jardinierele de lângă ziduri va fi un spațiu de circa trei metri care va fi dedicat pentru biciclete, role, trotinete, acolo poate fi un loc și de exercițiu de civilizare. Fără reguli, va fi o fâșie de circa 3 metri lățime”, a declarat primarul.

Acum, amenajările au fost finalizate, iar Timişoara ar putea bifa din nou la capitolul premiere, asta după ce la intersecţia străzii Mărăşeşti cu Piaţa Libertăţii a fost realizat un sens giratoriu pentru biciclete.

Sursa foto: debanat.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.