Lenea costă: amenzi MARI aplicate de Poliţia Locală asociaţiilor de locatari care...

Lenea costă: amenzi MARI aplicate de Poliţia Locală asociaţiilor de locatari care nu reciclează

0
DISTRIBUIȚI

Un sfert din Timișoreni nu repectă prevederile legale cu privire la obligația de a recicla deșeurile. Asta a reieșit în urma a nu mai puțin de 80 de controale efectuate de reprezentanții Poliției Locale din Timișoara și cei ai companiei Retim. Inițial, oamenii legii au sancționat cu avertismente asociațiile de locatari care nu colectau selectiv deșeurile. Ulterior, au revenit pe teren şi au aplicat amenzi nu tocmai mici.

„Au fost verificate un număr de 80 de asociații de proprietari și locatari, fiind constatate nereguli în cazul a 20 de asociații.


Dintre acestea, șapte au fost deja sancționate cu câte 2.500 lei fiecare, urmând ca și pentru celelalte să fie întocmite procesele verbale de sancționare în perioada imediat următoare. Asociațiile la care s-au constatat nereguli sunt pe străzi precum Circumvalațiunii, zona Dacia, Torontalului, Aradului, Lipovei. Reamintim că până acum societatea de salubrizare a asigurat peste 4.000 de pubele galbene, existând posibilitatea asigurării a până la 7.000 de astfel de recipiente la asociațiile care nu au contractat încă acest tip de pubele. Potrivit HCL 371/2007 modificată, toți utilizatorii serviciului public de salubrizare sunt obligați să asigure precolectarea selectivă a deșeurilor pe care le produc și să nu amestece deșeurile menajere cu cele reciclabile, periculoase sau cu alte tipuri de deșeuri, sancțiunile în cazul nerespectării prevederilor legale fiind între 1.000 și 2.500 lei. Astfel de acțiuni vor avea în loc în perioada următoare și în alte zone ale orașului”, a transmis Poliţia Locală.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.