Liderul trupei Cargo, nemulţumit de atitudinea autorităţilor locale față de artiștii locali:...

Liderul trupei Cargo, nemulţumit de atitudinea autorităţilor locale față de artiștii locali: „Suntem roata de rezervă”

1
DISTRIBUIȚI

Adi Bărar, liderul trupei Cargo este nemulţumit de atitudinea autorităţilor locale visavis de artiştii timişoreni

Liderul trupei Cargo, Adi Bărar, este nemulţumit de faptul că autorităţile locale ale oraşului nostru nu sprijină artiştii din Timişoara, susţinând că adeseori trupa sa a fost „roata de rezervă a culturii locale“.

„Când «TIMIȘOARA» are gust amar. Eu și CARGO cântăm de peste treizeci de ani. Cântăm pentru Timișoara, dar în Timișoara foarte rar. Nu mă refer aici la concertele de club – făcute în regie proprie – sau cele mai «spumoase» de la festivalurile Timișoreana – manifestări care nu au nimic comun cu administrația, fiind doar niște evenimente finanțate de un producător de bere, ci ma refer la manifestările organizate de către Primăria Timișoara, pentru timișoreni. CARGO și-a adus trofeele și banii câștigați întotdeauna în Timișoara, banii si i-a cheltuit tot in Timisoara, iar impozitele în Timișoara au fost platite. CARGO a scris pe primul disc imprimat în Franța – «CARGO din Timișoara», CARGO a dus steagul Timișoarei cu mândrie de la Roma – Premiile MTV, până la Cotroceni, la Președintele României. Suntem o filă din istoria culturii româneşti pe care scrie mare negru pe alb: «Timişoara». Poate că nu e destul, sau …? CARGO era să fie uitată de administrația locală timișoreană la aniversarea de 30 de ani, dar niște oameni inimoși i-au adus aminte d-lui Primar Nicolae Robu de noi și de ce reprezentăm pentru comunitate, așa că am fost numiţi Cetățeni de Onoare ai Oraşului.


Dar nici cu acea ocazie și nici după, primăria nu ne-a invitat/solicitat să cântăm pentru timisorenii noștri. Am fost de cele mai multe ori «roata de rezervă» a culturii locale. În ultimii ani am primit două invitaţii cu o zi înainte de eveniment, când probabil artiştii pe care i-ar fi vrut nu au avut cum să vină. În 2016 am anulat un eveniment pentru a putea participa la sărbătoarea legată de alegerea Timişoarei Capitala Culturală în anul 2021. Chiar şi aşa, concertele au fost reuşite şi publicul numeros fără să fi avut o promovare adecvată. Am fost întradevar pe scenă la revelionul 2015-2016. În acest an au avut loc numeroase evenimente culturale organizate de municipalitate. În niciunul nu am fost chemaţi sau măcar propuşi pentru a participa. Nu ne plângem. Programul nostru este încărcat şi suntem nevoiţi să refuzăm chiar unele contracte, numai că suntem trişti că tocmai la noi acasă nu suntem prezenţi. Cu părere de rău, al vostru – nu al lor, Adi Bărar“, a scris artistul pe Facebook.

Având în vedere faptul că recent primăria Timişoara a anunţat programul manifestărilor dedicate Zilei Timişoarei din acest an, am fost curioşi să aflăm părerea lui Adi Bărar visavis de acest subiect.

„Sunt nemulţumit de atitudinea autorităţilor şi faţă de alte formaţii din Timişoara. Cred că ar trebui sprijinite formaţiile locale la Ziua Timişoarei. Sau mai bine zis, evidenţiate, aduse în faţa publicului. Sunt nume mari la Ziua Timişoarei în acest an, dar avem şi noi nume mari aici în Timişoara. Nu ştim să ne apreciem artiştii locali. În drumurile noastre prin ţară vedem tot mai multe locuri unde oamenii îşi pun nume de străzi cu artiştii lor. Se fac case de cultură şi se aduc elogii artiştilor şi sportivilor din diverse oraşe. E un patriotism local şi e frumos să îţi aduci în linia întâi artiştii şi sportivii din zona ta. Să nu fim modeşti şi să ne aducem aminte că în Timişoara s-au născut artişti, actori şi sportivi mari de tot… iar noi nu-i băgăm în seamă“, ne-a declarat Adi Bărar.

1 COMENTARIU

  1. Adi are perfecta dreptate Bine ca știm sa aducem artisți mitici la zilele orasulîi iar adevărații artiști locali care țin steagul sus stau pe tușă. Bătaie de joc

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.