Lună neagră pentru „bizonii” care parchează pe pistele de biciclete: la Timişoara...

Lună neagră pentru „bizonii” care parchează pe pistele de biciclete: la Timişoara a „curs” cu amenzi FOTO

0
DISTRIBUIȚI

Sunt puţine, mult prea înguste şi adesea vopsite cu materiale periculoase care pe vreme ploioasă duc la alunecare. Vorbim despre pistele de biciclete din Timişoara, care, după că prezintă nenumărate neajunsuri, mai sunt şi folosite ca locuri de parcare de şoferii care încalcă legea cu bună-ştiinţă. Atenţie, Poliţia Locală Timişoara face controale zilnice, iar cei prinşi că încalcă legea sunt aspru sancţionaţi.

„În cadrul acțiunilor desfășurate vizând acest aspect au fost aplicate în ultima lună un număr de 115 sancțiuni contravenționale în special în zone precum Paris, C. D. Loga, Piatra Craiului, Victor Babeș, Eroii de la Tisa, C. Porumbescu, Bdul Regele Carol I, Circumvalațiunii, Gen. Dragalina. Reamintim că oprirea sau staționarea pe pistele speciale amenajate pentru biciclete sunt sancționate conform OUG 195/2002, iar amenzile sunt cuprinse 290 lei și 725 lei, și 2 sau 3 puncte penalizare la permis, în funcție de încadrarea faptei. Timișorenii pot sesiza încălcări ale legislației care vizează această problemă la numărul special destinat 0356.913.


Luna trecută la numărul destinat au fost semnalate de către cetățeni un număr de 12 situații în care conducătorii auto au oprit sau staționat cu autovehiculele de pistele destinate bicicliștilor, cele mai multe dintre ele fiind semnalate pe str. Paris. Acțiunile pe această linie vor continua”, a informat Poliţia Locală Timişoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.