Migranţi ascunşi printre veselă, în încercarea de a ajunge în spaţiul Schengen....

Migranţi ascunşi printre veselă, în încercarea de a ajunge în spaţiul Schengen. Ce a declarat şoferul camionului care-i transporta

0
DISTRIBUIȚI

Pentru a ajunge în mult visata Europă Occidentală, migranţii ilegali recurg la metode felurite de a se ascunde de ochii poliţiştilor de frontieră. Nu mai puţin de 16 refugiaţi au fost prinşi de oamenii legii din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota, ascunşi în interiorul unui camion care transporta veselă metalică în Suedia.

Intervenţia poliţiştilor de frontieră a avut loc în dimineaţa aceasta. La ieşirea din ţară s-a prezentat la volanul camionului un cetăţean turc de 59 de ani, pe numele său Dogan K.


Automarfarul pe care-l conducea avea numere de Turcia şi, conform documentelor de însoţire a mărfii, transporta veselă metalică din Turcia pentru o societate comercială din Suedia.

La control oamenii legii au constatat că sigiliul era tăiat şi reînnodat în partea din faţă. Ulterior, au fost descoperite cele 16 persoane, cetăţeni irakieni, sirieni şi iranieni, printre care nouă bărbaţi şi şapte femei, cu vârste cuprinse între 14 şi 47 de ani, solicitanţi de azil în România. Conducătorul auto a declarat că nu ştie cum au intrat străinii în interiorul camionului.

În cauză, poliţiştii de frontieră au întocmit persoanelor descoperite ascunse lucrare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, iar şoferului turc pentru complicitate la tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie luate măsurile legale ce se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.