Migranți solicitanți de azil, prinși în timp ce încercau să iasă ilegal...

Migranți solicitanți de azil, prinși în timp ce încercau să iasă ilegal din România

0
DISTRIBUIȚI

Viața în România nu le surânde foarte mult: 15 migranți, din Siria și Irak, au fost prinși de polițiștii de frontieră timișeni în timp ce încercau să fugă din țara noastră, deși solicitaseră azil aici.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Sânnicolau Mare, în cooperare cu lucrători din cadrul Secției 11 Poliția Sânnicolau Mare, au declanşat o acţiune specifică pe linia combaterii migraţiei ilegale, în urma căreia au depistat, pe raza localității de frontieră Cenad, județul Timiș, 15 cetăţeni străini care se deplasau din interiorul țării spre frontiera cu Ungaria.

Persoanele în cauză au fost duse la sediu unde, în cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt 15 solicitanți de azil, având documente eliberate de Inspectoratul General pentru Imigrari.

12 dintre aceștia sunt cetăţeni din Siria și trei din Irak, șapte minori și opt adulți, minorii având vârste cuprinse între 3 și 16 ani, iar adulții între 18 si 37 de ani.

Din primele declaratii a rezultat ca aceștia au încercat să treacă ilegal frontiera din România în Ungaria, cu intenţia de a ajunge în ţări din vestul Europei.


În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativa de trecere frauduloasă a frontierei de stat, la finalizare urmand a fi luate măsurile legale care se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.