OFICIAL Bicicliştii vor avea din nou acces pe strada Mărăşeşti. Cum se...

OFICIAL Bicicliştii vor avea din nou acces pe strada Mărăşeşti. Cum se va reconfigura zona

0
DISTRIBUIȚI

Oficial, biciciliştii vor avea din nou acces pe strada Mărăşeşti. Aşa cum a promis ieri, primarul Timişoarei, Nicolae Robu, va dispune demersurile necesare pentru ca strada Mărăşeşti să fie reconfigurată astfel încât pe ea să poată circula şi pietonii şi bicicliştii şi cei care se deplasează cu role, trotinete sau skateboard-uri. Asta după ce în cadrul dezbaterii publice de ieri, pe tema interzicerii circulaţiei cu mijloacele amintite mai sus, participanţii i-au cerut primarului să renunţe la interdicţia care ar urma să fie supusă la vot în Consiliul Local Timişoara.

Astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, primarul a informat că „am făcut o promisiune că voi încerca să găsesc în zona centrală un loc unde să putem să dăm o dezlegare şi de la mine a venit asta cu strada Mărăşeşti. Am fost ieri după-amiază pe strada Mărăşeşti şi în împrejurimi şi avem o formulă care va fi foarte apreciată.


O să vă prezint în termeni aproximativi pentru că se lucrează deja la proiect şi în weekend vom trece la amenajări. Cum se intră pe strada Mărăşeşti până la Gh. Lazăr nu există pe partea stângă nicio terasă şi nici o poartă de acces să zicem unde să fie fluxuri de cetăţeni. Prim urmare, în toată această porţiune o să mutăm băncile şi jardinierele lângă zid şi vom face în felul următor: de la zidul din dreapta până la aproximativ o treime din lăţimea străzii pe sensul de deplasare din Piaţa Victoriei spre Parcul Botanic vom rezerva spaţiul pentru terase. De acolo vom avea circa doi metri, se lucrează acum la detalii de geometrie a străzii, o porţiune de circa doi metri dedicată pietonilor şi ceea ce va fi o simplă linie de demarcaţie ce va fi în vecinătatea rigolei. De acolo şi până la băncile dinspre ziduri va fi un spaţiu de circa trei metri care va fi dedicat pentru trotinete, biciclete, role, pentru tot ce se vrea şi acolo poate fi un loc şi de exerciţu de civilizare pentru unii. Nu vor fi reguli, va fi o fâşie de trei metri lăţime şi acolo se poate mişca lumea cu aceste mijloace numai de la intrarea pe stradă de la Hotel Timişoara şi până la ieşire pe Gh. Lazăr. Locurile de parcare de la Spitalul Militar de pe Gh. Lazăr vor fi desfiinţate, astfel că în locul lor se vor amenaja piste de biciclete în continuarea celor care vin de pe strada Mărăşeşti”. Piste de biciclete vor fi amenajate şi pe strada Sfântul Ioan şi pe Victor Vlad Delamarina, iar pentru a se asigura că bicicliştii nu vor intra cu vehiculele în centrul, primăria va amenaja şi rasteluri pentru biciclete. Cel mai probabil amenajările vor fi gata săpătămâna viitoare, a mai spus primarul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.