PERICOL de inundații în mai bine de jumătate de țară. Vezi ce...

PERICOL de inundații în mai bine de jumătate de țară. Vezi ce zone din vest sunt sub amenințarea apelor

0
DISTRIBUIȚI

Institutul Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor a emis o avertizare hidrologică de cod galben care intră în vigoare în această seară, la ora 20.00, și are o valabilitate de 72 de ore, potrivit prognozei meteorologice din acest moment. Averizarea este valabilă pentru mai multe râuri, printre care bazinul superior al Mureșului și afluenți ai acestuia din județele Hunedoara și Arad, bazinul superior al Timișului în amonte de Lugoj, în județele Caraș-Severin și Timiș, râul Cerna în județele Gorj și Caraș-Severin și râul Jiu în județele Hunedoara, Gorj, Mehedinți și Dolj.


Fenomenele vizate sunt scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundații locale, creșteri de debite și niveluri cu posibile depășiri ale cotelor de apărare.

Pentru intervalul 3 iulie ora 02.00 – 4 iulie ora 10.00 a fost instituit cod portocaliu pe mai multe râuri, mai ales în sudul țării, printre care și cele din bazinul hidrografic Jiu, în județele Hunedoara, Gorj, Mehedinți și Dolj. INHGA menționează că fenomene hidrologice periculoase se pot produce și pe afluenți de grad inferior ai râurilor marcate pe hartă. Prognoza hidrologică va fi actualizată în funcție de evoluția fenomenelor hidrometeorologice.

Reamintim că o bună parte din țară se află încă sub avertizare de instabilitate atmosferică „ce se va manifesta prin intensificări ale vântului cu aspect de vijelie, frecvente descărcări electrice, averse ce vor avea și caracter torențial și căderi de grindină”, conform ANM.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.