Primăria Timișoara va construi creșe cu bani de la Uniunea Europeană… inclusiv...

Primăria Timișoara va construi creșe cu bani de la Uniunea Europeană… inclusiv în apartamente. La cât se ridică finanțarea

0
DISTRIBUIȚI

Vești bune pentru părinții din Timișoara. Primăria Timișoara elaborează proiecte pentru accesarea de fonduri europene pentru a rezolva una din marile probleme ale capitalei Banatului: lipsa de creșe.

„La Direcția Generală de Urbanism s-a semnat acordul de negociere cu privire la alocările financiare disponibile fiecărui municipiu reședință de județ din fiecare din județele care constituie Regiunea V Vest.


Suma totală pe regiunea noastră este de 150,37 milioane de euro, din care municipiului Timișoara îi revin 53,33 milioane de euro. Această sumă este defalcată după cum urmează: 45,39 milioane de euro pentru proiecte de mobilitate urbană, 1.04 milioane de euro pentru proiete de regenerare urbană, 2,37 milioane de euro pentru proiecte destinate zonelor marginalizate, 3,53 milioane de euro pentru construcție/reabilitare de creșe și grădinițe si un milion de euro pentru construcție/reabilitare licee și școli profesionale”, a declarat primarul Nicolae Robu.

Edilul-șef spune că cel mai probabil din acești bani va fi reabilitat Liceul „Ion Mincu”, prioritară pentru primărie fiind construcția de creșe, pentru care municipalitatea a elaborat deja o parte din proiecte. Unele creșe ar putea fi amenajate și în apartamente pe care primăria ar urma să le cumpere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.