PSD Timiș, prima zi decisivă fară Grindeanu UPDATE 6 Marian Neacșu: „Am...

PSD Timiș, prima zi decisivă fară Grindeanu UPDATE 6 Marian Neacșu: „Am venit să discutăm situația organizației, nu situația unui om”

0
DISTRIBUIȚI

Întâlnire importantă astăzi la PSD Timiș, acolo unde secretarul general al PSD, Marian Neacșu, condamnat definitiv de ÎCCJ pentru conflict de interese la șase luni de închisoare cu suspendare, va veni să discute cu președintele interimar al filialei, Călin Dobra, și cu alți membri din Biroul Permanent Județean despre situația din partid, ca urmare a excluderii fostului premier Sorin Grindeanu din PSD de către Comitetul Executiv Național.

„Am verificat în baza de date, domnul Victor Ponta nu mai apare. Sorin Grindeanu era încă acolo, pentru că scoaterea din baza de date se face de către filiala locală. Dar el nu mai face parte din PSD, a fost exclus din partid în urma deciziei CEx. Am convenit ca în cursul zilei de mâine să fiu la Timișoara și să discut cu cei implicați. Au fost discuții exploratorii, ca să zic așa, domnul Căprar, în calitate de președinte al organizației de la Arad, și domnul Andea în calitate de decan de vârstă și vicepreședinte al organizației județene, să coordoneze activitatea. Domnul Călin Dobra este președinte executiv, așa că până când se va stabili o nouă conducere, el a preluat atribuțiile. O să merg acolo să vedem în ce măsură putem identifica o soluție pentru o persoană care să preia interimar conducerea filialei”, a declarat ieri Neacşu, omul de încredere al președintelului PSD Liviu Dragnea.

Decizia de excludere a lui Sorin Grindeanu a fost comunicată, iar acesta nu mai este oficial membru al Partidului Social Democrat, însă are posibilitatea de a contesta deciza CEx atât în interiorul partidului, cât și în justiție.

Printre variantele vehiculate să preia conducerea filialei se află, pe lângă Călin Dobra, și vicepreședintele Andea, dar și Florin Bîrsășteanu.

Rămâneți pe PRESSALERT.ro pentru a afla ultimele detalii de la întâlnire.

UPDATE Fostul deputat Dorel Covaci, membru în BPJ, a ajuns la ședinți și, întrebat pe cine susține, a răspuns „pe ai noștri”.

UPDATE 2 Primarul din Jebel, Sabin Bociu, a declarat la intrarea în sediu că îi dorește să nu fie impus niciun președinte și „să-l lăsăm pe Călin Dobra ca și președinte executiv, cum este și acum. Trebuie să vedem cum se soluționează contestațiile lui Sorin Grindeanu apropo de excludere și apoi, dacă trebuie, vom face alegeri. Nu vrem să ne impună nici Bucureștiul, nici altcineva, un președinte, ci să ni-l alegem noi. Nu Neacșu sau alții au fost alături de noi în bătășiile electorale de-alungul timpului”.

UPDATE 3 Secretarul general al PSD, Marian Neacșu, a sosit la sediul filialei Timiș însoțit de Călin Dobra, care-l luase cu mașina de la aeroport.


Neacșu a evitat să facă declarații, în timp ce Dobra a spus doar că „totul este sub control”.

UPDATE 4 Președintele filialei Timișoara, Florin Bîrsășteanu, a ajuns la ședință și, întrebat de PRESSALERT.ro despre posibilitatea de a deveni șeful PSD Timiș, a spus că „sunt multe variabile. Ați văzut că eu până acum am stat cuminte, m-am retras, dar să vedem ce se va propune”.

Bianca Gavriliță, deputat PSD, a susținut că „eu nu sunt nici cu Dragnea, nici cu Grindeanu, eu sunt cu partidul, cu cei care se duc și strâng semnături și merg în campanie. Ce se întâmplă acum nu face bine partidului”.

UPDATE 5 În timpul ședinței, Marian Neacșu a încercat să-i îmbuneze pe primarii pesediști vorbind despre banii din PNDL, iar Bîrsășteanu a atacat foarte dur conducerea centrală, spunând că și Grindeanu a făcut greșeli, dar că și conducerea de la nivel național e „varză”.

UPDATE 6 „Am venit aici astăzi așa cum am decis miercuri, după ședința BPN fără resentimente și cu un gând bun și din păcate venirea mea aici, vizită pe care o socotesc firească de altfel, i s-a acordat mai multă importanță negativă decât ar fi trebuit să i se dea. A fost o ședință pe care eu o socotesc foarte bună. (…) Concluziile pe care le-am văzut pe diverse canale de știri care sunt total false m-au convins de faptul că colegii mei nu au transmis informații. Nimic din ceea ce s-a spus nu e real. Am venit să discutăm situația organizației, nu situația unui om. Nu am venit de la București nici pentru a propune pe cineva în organizație, nici pentru a exclude pe cineva din organizație. Am venit să mă asigur că lucrurile merg la fel de bine ca și până acum”, a declarat Marian Neacșu.

Secretarul general al PSD a admis că primarii din Timiș au cerut ca președintele executiv al PSD Timiș, Călin Dobra, să rămână președinte interimar al filialei până la rezolvarea contestațiilor depuse de Sorin Grindeanu. Acesta susține că Petru Andea, numit anterior lui Dobra președinte al filialei, ar fi fost un „președinte de duminică”, dat fiind faptul că deține în paralel o funcție de secretar de stat.

Întrebat cum ar putea reveni Sorin Grindedanu în partid, Neacșu a declarat că „înțeleg că la sediul central nu este înregistrată niciun fel de contestație. Am afat aici de posibilitatea depunerii unei contestații. Dacă se va depune o astfel de contestație, ea urmează să fie analizată în forurile partidului. Nu pot să mă pronunț, că nu cunosc conținutul contestației și nici ce soluție se va da”.

Neacșu a data asigurări că primarii din PSD Timiș au înțeles că fac parte dintr-un partid politic și că nu vor avea obiecții cu privire la debarcarea lui Sorin Grindeanu de la șefia PSD Timiș și implicit din partid.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.