Dezbatere publică la Primăria Timişoara pe tema circulaţiei cu role şi trotinete...

Dezbatere publică la Primăria Timişoara pe tema circulaţiei cu role şi trotinete prin centru UPDATE Care au fost concluziile FOTO

1
DISTRIBUIȚI

Zi importantă pentru cei care sunt nemulţumiţi de intenţia primarului Timişoarei, Nicolae Robu, de a interzice circulaţia cu role, trotinete şi skateboard-uri prin centrul oraşului. Proiectul care prevedea adoptarea restricţiilor în CL Timişoara a fost retras de pe ordinea de zi a plenului de marţea trecută, pentru organizarea unei dezbateri publice. Totul după ce o asociaţie din Timişoara a ameninţat pe Facebook că va organiza două proteste. Dezbaterea anunţată va avea loc astăzi, de la ora 14.00.

Amintim că primarul Nicolae Robu a ţinut să fie extrem de explicit cu privire la acest subiect pe Facebook, acolo unde a scris că „eu nu dau înapoi, să fie clar! Am retras proiectul de HCL de pe ordinea de zi nu pentru că aș avea vreo îndoială că ce vrem să facem e bine și e necesar, ci pentru că dacă se dorește o dezbatere publică pe temă, eu am obligația legală să o organizez.Iar pentru mine, legea este sfântă! Interesant este -a câta oară?!- că „indignații” vocali nu sunt niciunul (!!!) utilizatori de mijloacele vizate, nici părinți de utilizatori, ci aceeași mixtură de frustrați, cârcotași, oponenți politic etc. -categorii în bună măsură suprapuse-, ca de obicei. (…) a fost suficient să se vorbească despre interdicție și s-a putut fără ele, fără ca cineva să fi văzut șuvoaie de lacrimi pe străzile orașului! În schimb, mii și mii de timișoreni s-au plimbat liniștiți, bucurându-se plenar de zonele nepereche dedicate pentru așa ceva ale dragului lor oraș! Mii și mii, până către ora 23! Eu pe acești timișoreni îi reprezint, pe cei mulți și tăcuți în bunul lor simț! Iar dacă pentru binele acestora trebuie să înfrunt cârcotași, frustrați, oponenți politic – o spun din nou: categorii în bună măsură suprapuse-, o fac cu plăcere!”.

Rămâneți pe PRESSALERT.ro pentru a afla toate detaliile din timpul dezbaterii.

UPDATE Mai puțin de 10 participanți au luat cuvântul, dintre cei 17 înscriși, pentru că discursurile s-au „întins” de multe ori peste cele 5 minute alocate fiecărui doritor.


Printre ei – câțiva foști studenți ai lui Nicolae Robu, dar și o doamnă psiholog. Mulți dintre cei care nu sunt de acord nici cu interzicerea bicicletelor, dar nici cu propunerea de a interzice rolele sau trotinetele, au spus că nu își permit să nu se deplaseze prin centru, pentru că așa se deplasează spre lucru. Aceștia au cerut măsuri alternative interdicției totale, cum ar fi polițiști postați la inrările în zona de promenată, introducerea avertismentului sau interdicție doar în anumite intervale orare.

Primarul Robu a ținut să precizeze că interdicția s-ar referi doar la zona de promenadă, nu la tot centrul istoric, și a promis că va lua în calcul introducerea avertismentului, înainte de amendă. Edilul-șef a mai promis că bicicliștii vor avea un reprezentant în comisia de circulație și că ia în calcul să deschidă traficul pentru biciclete pe strada Mărășești.

1 COMENTARIU

  1. Sunt deacord cu d-nu Primar Robu, n-au ce cauta in centru Timisoarei nici cu Role, nici cu Biciclete, nici cu Caini…..au unde sa se plimbe. Recomand d-lui Robu sa puna Politia Locala la treaba si sa verifice pe toti plimbaretii cu caini daca au asupra lor ; punga, lopatica, matura, toate strazile Timisoarei sunt pline de rahati de caini, va rog luati masuri, lege avem doar trebuie pusa-n practica !

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.