Retim face investiţii pentru modernizarea deponeului de la Ghizela. Ce obiecţii au...

Retim face investiţii pentru modernizarea deponeului de la Ghizela. Ce obiecţii au avut consilierii judeţeni

0
DISTRIBUIȚI

Discuţii ample în plenul Consiliului Judeţean de astăzi pe tema unor investiţii de extindere a deponeului de la Ghizela. Discutat în comisii, acesta nu a primit votul comisiei economice, care a fost de părere că tehnologiile existente la momentul de faţă nu sunt exploatate la capacitate maximă de operatorul Retim, după cum a explicat şeful comisiei Viorel Matei. Investiţiile care ar urma să fie suportate de către Retim constau din achiziţionarea unui tocător bandă magnetică, a unui ciur rotativ cu găuri de 80 de milimetri şi a unei benzi transportoare pentru fracţiile de deşeu. Ca urmare a acestor investiţii, deponeul ar urma să funcţioneze mai bine.

Preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Călin Dobra, a comentat că „vreau să vă informez legat de acest proiect că finanţarea care se acordă pentru realizarea lucrărilor de extindere nu este din bugetul consiliului judeţean, ci este o finanţare a operatorului care are deponeul de la Ghizela, iar noi ca şi proprietari trebuie să ne dăm acordul dacă dorim ca operatorul să investească în continuare pentru îmbunătăţirea activităţii deponeului de la Ghizela.


Acest proiect vine ca urmare a multelor sesizări făcute de-a lungul timpului legat de ceea ce înseamnă deponeul de la Ghizela. Bineînţeles sesizări făcute şi de consiliul judeţean şi sesizări primite la consiliul judeţean şi am considerat că este un proiect foarte bun atâta timp cât acordăm posibilitatea operatorului să îşi îmbunătăţească activitatea în deponeul de la Ghizela. Sunt expuse în raportul proiectului investiţiile pe care vor să le realizeze în cadrul acestui proiect. Aveţi dreptate, pentru gestionarea acestui proiect sunt foarte multe probleme, probleme care nu depind neaparat numai de deponeul de la Ghizela. Cred că parte din aceste probleme vor fi rezolvate când consiliul judeţean va încheia contactele de colectare de pe raza judeţului Timiş şi când la masa de discuţii vor sta maxim cinci operatori care vor gestiona activitatea de colectare a deşeurilor. Trebuie investiti în ceea ce înseamnă pubele şi maşini specializate pentru colectarea fiecărui tip de deşeu. Sunt convins că în momentul în care vom încheia aceste contracte vom avea un sistem de colectare a deşeurilor mult mai bine pus la punct”.

La final, proiectul a primit voturile necesare şi a trecut.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.