Retim FORŢEAZĂ creşterea tarifelor la salubrizare. Cum vrea să constrângă CL Timişoara...

Retim FORŢEAZĂ creşterea tarifelor la salubrizare. Cum vrea să constrângă CL Timişoara să facă acest lucru

0
DISTRIBUIȚI

Timişorenii ar putea plăti mai mult pentru serviciile de salubrizare. După ce de la 1 ianuarie 2017 operatorii de servicii de salubrizare au fost obligaţi prin lege să achite o taxă de depozitare a deşeurilor în cuantum de 80 de lei pe tonă, Retim a cerut Consiliului Local Timişoara aprobarea creşterii tarifelor practicate de companie în relaţiile cu abonaţii din Timişoara.

La propunerea primarului Nicolae Robu, care a argumentat că Retim ar fi trebuit să facă demersurile necesare pentru valorificarea deşeurilor, CL Timişoara a respins solicitarea Retim, nu înainte ca primăria să organizeze şi o dezbatere publică pe tema taxării suplimentare a serviciilor de salubrizare. De cealaltă parte, managerul Retim, Gheorghe Para, a subliniat că societatea nu poate suporta costurile aferente plăţii taxei de depozitare a deşeurilor.

Pentru că problema nu a putut fi soluţionată pe cale amiabilă, Retim a intentat o acţiune în instanţă, prin care contestă decizia primăriei de a nu majora tarifele către populaţie, tarife stabilite prin contractul SC2006-1514 din 31 iulie 2006.

Prin adresa trimisă către primărie, Retim cere ca aleşii locali să aprobe următoarele modificări.


„tariful aferent activităţii de colectare separată şi transport separat al deşeurilor municipale de la populaţie cu pubelă în comodat – 9,79 lei pe persoană fără TVA, tariful aferent activităţii de colectare separată şi transport separat al deşeurilor similare provenind dn activităţi comerciale din industrie şi instituţii – 100,05 lei pe metru cub fără TVA, tariful aferent activităţii de colectare, transport şi depozitare a deşeurilor stradale 193,70 lei pe metru cub fără TVA, tariful de colectare, transport şi depozitare a deşeurilor voluminoase şi nepericuloase, bunuri de uz casnic şi deşeuri din construcţii cu excepţia materialelor electronice şi electrocasnice 100,36 lei pe metru cub, fără TVA, colectare transport şi depozitare resturi materiale rezultate din reparaţii şi amenajări interioare 88, 79 lei pe metru cub fără TVA, colectare, transport şi depozitare deşeuri vegetale 126,30 lei pe metru cub, fără TVA, colectare transport şi depozitare depuneri clandestine de deşeuri fără TVA 208,74 lei pe metru cubfără TVA”.

Conform adresei Retim, cele două părţi ar fi trebuit să aibă o întâlnire în data de 3 iunie. City-managerul Robert Kristof a confirmat că Retim şi CLT au purtat discuţii, însă spune că nu s-a ajuns la nicio soluţie. Deocamdată Retim nu a înaintat acţiunea în instanţă. Amintim că tarifele practicate de Retim către abonaţii din Timişoara sunt mai mari decât cele practicate de firme similare din Iaşi sau Cluj-Napoca.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.