Ripensia Timișoara, fără mutări spectaculoase în această vară. Ce spune președintele Radu...

Ripensia Timișoara, fără mutări spectaculoase în această vară. Ce spune președintele Radu Ienovan despre vestea că roș-galbenii nu mai primesc niciun leu de la autorități

0
DISTRIBUIȚI
Ripensia, nou promovată în Liga a II-a

Nou promovată în B FC Ripensia va suferi foarte puține modificări în lot. Gruparea din Ciarda Roșie nu are încă nicio noutate la capitolul sosiri, dar nici nu a pierdut până acum vreun nume important. În altă ordine de idei, președintele Radu Ienovan s-a arătat surprins neplăcut de știrea că suma obținută inițial de roș-galbeni de la autoritățile locale a fost anulată.

”Ripi” se pregătește în continuare la baza proprie fără multe noutăți, doar tineri în probe. Laurențiu Tudor fiind cel mai notabil nume dintre cei testați. ”O să dăm credit lotului care a realizat promovarea. În următoarele zile vom vedea, dar nu vor fi mari surprize, nu ne permitem să aducem jucători consacrați”, a declarat Radu Ienovan pentru PRESSALERT.ro.

Clubul cu nume de legendă s-a despărțit la finele sezonului de experimentații Ciprian Ștreangă și Raul Briciu, dar se pare că nu-l va pierde și pe Mihai Hecsko. ”Din ce știu a renunțat la ideea de a merge să joace în Austria. Lui i-a expirat la 30 iunie, dar probabil va rămâne”, a precizat conducătorul ”roș-galbenilor”. O altă situație neclară e cea a lui Mediop Ndiaye, atacantul senegalez fiind solicitat de Gaz Metan înainte de cantonamentul ardelenilor, dar golgheterul timișorenilor a avut pașaportul expirat și nu se știe dacă va mai primi șanse sub comanda lui Cristian Pustai.


”Ei au fost plecați, au mai făcut achiziții. Ce pot să spun e că Mediop ar reuși acolo, e de nivel de Liga I, dar dacă nu, va continua la noi”, a adăugat Ienovan.

Arena ”Ciarda Roșie” trebuie pregătită de asemenea de Liga a II-a. ”Lucrăm la stadion… am fost puțin dați peste cap cu căldurile. Noi ne și antrenăm acolo. Vom lua măsuri să menținem gazonul într-o stare cât mai bună. Vom avea încă vreo 300 de locuri noi față de cele avute inițial. Acestea vor fi în peluza dinspre stradă”, a explicat peședintele FC Ripensia.

”Nu mi-a căzut bine”

Întors recent din concediu Radu Ienovan pare să nu-i vină să creadă informațiile din presă apărute în urmă cu o săptămână. Conform acestora intervenția lui Nicolae Robu în plenul CL Timișoara a dus la scăderea, și chiar anularea în cazul Ripensiei, sumelor obținute pe concurs de proiecte de către cluburile sportive. ”Am aflat din presă, vom avea o poziție în momentul în care vom avea o comunicare oficială. Să vedem motivația pentru care s-a refăcut acea listă. M-am uitat pe site-ul primăriei, nu există niciun fel de comunicat legat de un alt proces verbal… Să vedem când apare și acea hotărâre de consiliu… Nu mi-a căzut bine, cum se spune, dar nu putem avea o poziție oficială până nu apare oficial. Există procesul verbal al comisiei de selecție, unde ne-a fost aprobat 150.000 de lei”, a mai spus Radu Ienovan.

Ripensia a cerut chiar o sumă mai mare. Oricum cei 150.000 de lei ar fi fost un sprijin pentru echipa mare, pentru că urmau să fie cheltuiți pe echipament sportiv, dar și alte cheltuieli eligibile. Clubul din Ciarda Roșie nu a fost acceptată în demersul lor asemănător la CJ Timiș, ceea ce e clar o piedică în ambițiile roș-galbenilor. ”S-ar putea să existe o motivație care într-adevăr să fie legală… în fine… La CJ Timiș am fost declarați neeligibili, am făcut contestație și s-a menținut acea decizie. Următoarea cale era să mergem în justiței, dar nu am ales varianta asta”, a conchis Ienovan. Deși încă sceptic în privința tuturor datelor apărute săptămâna trecută conducătorul lui ”Ripi” a subliniat cum acest blocaj afectează entitățile sportive în general: ”Dacă se mai face o sesiune de proiecte… Dacă noi aplicăm în septembre va rămâne o perioadă foarte scurtă ca să-i cheltuiești, e o procedură de durată… Și dacă obții sume mari în toamnă, nu apuci să le cheltui. Sunt convins că și celelalte cluburi acum aveau nevoie de aceste sume, era cea mai importantă sesiune”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.