Salariu de LUX pentru şoferul primarului Robu, pentru o funcţie pe care...

Salariu de LUX pentru şoferul primarului Robu, pentru o funcţie pe care nu o exercită. Cât încasează anual ca să conducă limuzina Mercedes

2
DISTRIBUIȚI

Şoferul primarului Timişoarei, Vasile Paraschiv, se laudă cu un salariu de lux, asta în condiţiile în care munca sa constă în a conduce zi de zi un Mercedes în valoare de peste 70.000 de euro, pentru a-l însoţi pe edil în diverse locaţii. Banii încasaţi cu titlul de salariu nu vin din munca de şofer, ci din funcţia de şef al Serviciului Transporturi din cadrul Poliţiei Locale Timişoara, funcţie pe care Vasile o ocupă din 2014, dar pe care nu o exercită efectiv.

Salariul de lux câştigat de şoferul primarului Robu

Conform declaraţiei de avere, Vasile Paraschiv deţine două terenuri de peste 35.000 de metri pătraţi în Săcălaz, dobândite prin moşternire. Acesta mai are, alături de soţia sa, şi două case, fiecare de peste 100 de metri pătraţi, situate în aceeaşi comună. Vasile deţine şi două autotrisme marca Ford unul fabricat în 1993 şi altul în 2012, cumpărat de soţia sa. Şoferul primarului are şi două credite ipotecare în valoare de 150.000 de lei şi alte două credite de nevoi personale în cuantum de 42.000 de lei.


Ca şef birou la Poliţia Locală din Timişoara, Vasile a încasat anul trecut 61.609 lei şi 11.712 drept normă de hrană, asta în condiţiile în care acesta îl însoţeşte pe primar în deplasările sale mai bine de 12 ore pe zi, după cum a explicat chiar edilul Timişoarei. Pentru a vă face o idee mai clară asupra veniturilor şoferului primarului, facem precizarea că în 2016 Robu a încasat 80.832 de lei din salariul de la primăria Timişoara, deci cu doar 10.000 de lei mai mult decât Vasile.

Ieri, în cadrul dezbaterii publice legate de interzicerea circulaţiei cu role sau skateboard-uri prin centrul Timişoarei, primarul Robu a avut parte de o propunere inedită a timişoreanului Cristi Brâncovan, cunoscut pentru lupta publică împotriva celor care fac abuzuri de orice fel.

„Eu vreau să îl întreb pe domnul Vasile, care este şeful Biroului de furturi din buzunare din Primăria Timişoara, câţi hoţi de buzunare a prins în ultimii ani de când ia un salariu care, conform declaraţiei de avere, e de 6.000 de lei plus 20%, deci ia 7.000 de lei acum. Să îl punem pe domnul Vasile să nu mai fie şofer al dumneavoastră, să stea unde cer biciliştii sau unde cer conducătorii auto sau unde cer cei care se deplasează cu mijloace de transport în comun”, a spus Brâncovan.

Cum îl apară primarul Robu

Primarul Nicolae Robu a intervenit foarte repede în apărarea şoferului său, explicând că „domnul Vasile munceşte şi 12 sau 14 ore pe zi şi este plătit pentru opt ore pe zi. Eu am drept să îmi angajez doi şoferi, pentru că atât e programul meu de lucru şi rar mi se întâmplă şi în weekend să nu lucrez în una din cele două zile, dar dânsul a optat să facă faţă şi până acum face, este primul om care a făcut faţă ritmului meu în întreaga mea viaţă”. Brâncovan a conchis că „avem nevoie de el şi în stradă”.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.