Seară de gospel cu americanul Dean Bowman, la Timişoara VIDEO

Seară de gospel cu americanul Dean Bowman, la Timişoara VIDEO

0
DISTRIBUIȚI
Americanul Dean Bowman a susţinut un workshop de gospel la Timişoara

Americanul Dean Bowman, un nume important al scenei de jazz, rock și avant-garde din downtown New York, încă din 1989 a fost figura centrală a unui inedit workshop de gospel, evenimentul desfăşurat joi seara la Vineri 15 reuşind să fie pe placul celor prezenţi.

Dean Bowman își are „punctul zero” în muzica tradițională Black Spiritual și Gospel.


A cântat pe nu mai puţin de 32 de albume, de la grupul cult de avantgarde jazz rock Screaming Headless Torsos (al cărui vocalist și membru fondator a fost până în 2004) la bluesul lui Elliot Sharp cu al său grup Terraplane sau albumul de blues spiritual, în duet cu Gary Lucas, până la Be Bop-ul lui Don Byron sau electronica DJ ului danez Peder. A colaborat live cu mari nume ale jazzului şi bluesului: Reggie Workman, Charlie Hunter, Don Byron, Bernie Worell, Steve Coleman, MeShell Ndegeoshello și a fost ales de John Scofield (dublu câştigator al Premiului Emmy) ca vocalist principal al unui turneu mondial „John Scofield plays the music of Ray Charles”. În ultimii ani, Dean Bowman își petrece jumătate din timpul său in Europa, colaborând printre alţii şi cu Rareș Totu’s Midnight Sun.

Evenimentul din Timişoara a reprezentat o „încălzire“ pentru prima ediţie a Festivalului de fusion& gospel -” Visions of Dreams”, care va aduce în perioada 4 – 6 august pe scena din Poiana Lupului/Gărâna, artişti din Serbia, Austria, Marea Britanie, SUA şi România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.