Student de 27 de ani, mușcat de viperă în Munții Retezat. De...

Student de 27 de ani, mușcat de viperă în Munții Retezat. De ce a fost dificilă intervenția salvatorilor

0
DISTRIBUIȚI
vipera
Atenție la viperele din munții din vestul țării.

Misiune de salvare în miezul nopții, în Munții Retezat, după ce un student de 27 de ani a fost mușcat de viperă. Cinci salvamontiști au pornit, aseară, în jurul orei 21.00, spre tânărul care desfășura activități de cercetare în Rezervația Științifică Gemenele din Masivul Retezat.

„De asemenea, la faţa locului a fost direcţionat şi un echipaj SMURD – Terapie Intensivă Mobilă.


Din cauza accesului foarte dificil, echipajele s-au deplasat pe jos, neputându-se face accesul cu autoturisme, astfel că salvatorii au ajuns la victimă după ce au mers aproximativ trei ore”, transmite Inspectoratul pentru Situații de Urgență Hunedoara, prin intermediul unui comunicat de presă.

Salvatorii l-au găsit pe tânărul de 27 de ani conștient, fiind mușcat de viperă la nivelul gleznei. Studentul a fost transportat cu targa de echipajul Serviciului Judeţean Salvamont Hunedoara şi predat echipajului SMURD. După ce i-a fost administrat serul antiviperin și stabilizat hemodinamic, tânărul a fost transportat la Spitalul Judeţean Deva.

„Recomandăm pe această cale persoanelor care desfășoară activități în zonele montane să acorde maximă atenție regulilor specifice de protecție, cu atât mai mult cu cât în aceste zone accesul este dificil, iar salvatorii ajung de cele mai multe ori cu dificultate și după o perioadă mai mare de timp”, se arată în comunicatul ISU Hunedoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.