Tânăr transportat la spital după ce i s-a făcut rău din senin,...

Tânăr transportat la spital după ce i s-a făcut rău din senin, pe munte. Ce simptome ciudate avea

0
DISTRIBUIȚI

O excursie în zona lacului Pietrele din munţii Retezat, aflat la o altitudine de aproximativ 1.900 de metri, s-a transformat într-un coşmar pentru un tânăr în vârstă de 18 ani. Băiatul a fost transportat cu ajutorul salvamoniştilor la spital după ce i s-a făcut rău din senin.

Originar din Hunedoara, tânărul a început să vomite dintr-o dată, starea fiindu-i însoţită şi de febră.


La scurt timp situaţia s-a agravat, învineţindu-i-se buzele, în timp ce degetele de la mâini şi picioare i s-au amorţit. Cu ajutorul unei tărgi a fost dus de salvamontişti până la ambulanţa aflată la Cârnic, iar mai apoi transportat la spital.

Am fost solicitați pentru a ajuta un tânăr care se simțea foarte rău. Când a ajuns echipa de salvamontiști la el, tânărul le-a spus că a băut apă din râul Valea Pietrele de lângă lacul Pietrele. În această perioadă, fiind zile caniculare, au urcat oi și alte animale care se scaldă în aceste ape, și cu siguranță își fac și nevoile. Turistul avea stare febrilă, a și vomitat. De asemenea avea buzele vinete, iar degetele de la mâini și picioare îi erau amorțite”, a declarat pentru servuspress.ro Ovidiu Bodean, șeful Serviciului Public Salvamont Hunedoara.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.