Antrenor cu C.V. bogat în Irlanda și Scoția pentru banca tehnică a...

Antrenor cu C.V. bogat în Irlanda și Scoția pentru banca tehnică a campioanei Timișoara Saracens. Ce planuri pe termen lung au bănățenii

0
DISTRIBUIȚI
Matt Williams, alături de vicepreședintele Dușan Filipaș

Timișoara Saracens și-a prezentat astăzi noul antrenor principal. Australianul Matthew Brian Williams i-a luat locul sud-africanului Chester Williams, care a condus echipa pe finalul sezonului. Noul tehnician are o experiență amplă în rugby-ul din Marea Britanie și Irlanda, obținând de asemenea performanțe la nivel continental cu Leinster Rugby.

Gruparea de rugby fanion a Banatului a anunțat numele noului antrenor. Deși Chester Williams a avut un final de sezon bun la revenirea la Timișoara, ”Perla Neagră” nu rămâne și pentru noua ediție. ”Noi cu Chester suntem prieteni, dar la momentul actual pe termen lung ce ne dorim noi nu s-a suprapus planurilor. E prietenul nostru și întotdeauna prezența lui în Timișoara va fi apreciată…”, a spus Dușan Filipaș, vicepreședintele clubului.

Noul antrenor, prezentat azi, e australianul Matthew Brian Williams, un antrenor în vârstă de 57 de ani cu experiență amplă în Insulele Britanice. ”Matt e un antrenor care a antrenat și echipe din Super Rugby și echipe naționale, a Scoției, echipa a doua a Irlandei. Echipe de club din Liga Celtică. Cu Leinster a fost campion și o finală de Heineken Cup. Cred că e antrenorul care să ducă mai departe proiectul”, a declarat Dușan Filipaș.

”Clubul vrea să avanseze, să-și atingă obiectivele. Sunt onorat că clubul m-a ales pe mine pentru următorii ani. E o echipă ambițioasă. Vreau să evoluăm în cupele europene, acolo unde am o experiență”, au fost primele vorbe ale lui Matthew Williams ca tehnician al ”sarazinilor”.

Noul ”principal” a semnat pe trei ani de zile.


El are un palmares impresionant în zona britanică. A pregătit-o pe Leinster Rugby, din Irlanda, echipă cu care a ajuns pe locul 2 în Europa, având în palmares titlul în Liga Celtică, o finală și o semifinală în competiția de top continentală. ”Obiectivul e câștigarea campionatului și calificarea în grupele Challenge Cup. 2021 reprezintă anul în care dorim să facem pasul din grupe… Matt e cel mai titrat antrenor venit la noi. Sunt sigur că va construi un club care va face performanță și în Europa”, a mai spus Filipaș.

”Avem contacte în lumea rugby-ului internațional și a fost pe o listă scurtă. Am avut câteva criterii la care ne-am uitat”, a precizat conducătorul despre cum s-a ajuns la soluția ”Williams II”. ”Din 2012 am revenit în Australia. Îmi place să lucrez în rugby-ul european. Nu am dorit să revin în Anglia, am căutat ceva nou. Ceva m-a atras către construirea unui club. Ceea ce am mai făcut. Timișoara a avut deja succes în România și Europa. Am fost contactat acum o lună de zile. Știam bine echipa națională, dar nu foarte multe despre organizațiile interne. Timișoara reprezintă o bază importantă pentru rugby-ul românesc”, a mai spus Matt Williams. Noul antrenor nu a cerut în mod special jucători, dar câteva mutări vor mai fi perfectate de conducere. ”Nu a cerut jucători. Timpul e o problemă pentru noi. Începem cu Cupa Regelui, mai puțin importantă pentru noi…”, a conchis Filipaș.

”Am văzut echipa pe înregistrări video… E întotdeauna loc de îmbunătățiri…”, a fost o altă replică a ”noului coach” Williams. Acesta a dat de înțeles că e adeptul antrenamentelor ”spartane”. Primul meci oficial pentru Timișoara Saracens în noul sezon va fi pe 5 august în noul format inedit al Cupei Regelui, care va avea grupă specială pentru play-off. Luni e programată reunirea echipei și săptămâna viitoare vor fi prezentate noile transferurile.

C.V. Matthew Brian Williams

Antrenor secund la echipa națională a Australiei (1995) pentru stagiile de pregătire pentru CM. 1996-99 New South Wales Waratahs, Australia, antr. Princ. și treisferturi (camp. Național ediția 1998, Ricoh National Competition). 1999-2003 Leinster Rugby, Irlanda – principal, director de rugby și antr. Treisferturi – campioni Liga Celtică (2001), finaliști CE Heineken Cup (actuala EPCR Champions Cup) (2002), semifinaliști CE Heineken Cup (2003), loc 2 european cu Leinster. Antrenor apărare pentru Irlanda (2001), antr. Principal, antrenor treisferturi Irlanda A (2002-03), antrenor principal al Scoției (2003-05), antr. principal Ulster Rugby, director rugby (2007-09), manager general și director sportiv Narbonne (Franța, 2011-12).

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.