Un jucător reprezentativ al Științei Baia Mare, printre transferurile campioanei Timișoara Saracens....

Un jucător reprezentativ al Științei Baia Mare, printre transferurile campioanei Timișoara Saracens. Sub comanda lui Matt Williams va evolua și un rugbist venit de la Edinburgh FOTO

0
DISTRIBUIȚI
Primele trei transferuri făcute de Timișoara Saracense pentru ediția 2017-18

Timișoara Saracens a făcut azi publice trei dintre mutările verii. Una dintre ”loviturile” campioanei e aducerea fundașului Luke Samoa de la Baia Mare. Tot de la maramureșeni a fost adus John Leiataua iar o altă sosire, reprezintă de fapt o revenire în România, cea a lui William Helu, un jucător care a evoluat la Edinburgh Rugby și London Wasps, dar și la Farul în 2012.

Mutare-surpriză printre primele trei nume aduse de bănățeni pentru noul sezon. Luke Samoa a semnat cu timișorenii după ce nu s-a despărțit tocmai în condiții amiabile de CSM Știința Baia Mare. Neozeelandezul care activează și pentru ”Stejari” a fost cel mai bun marcator al rivalei în sezonul trecut și era anunțat pe lista de transferuri a băimărenilor. Interesant e că fosta sa echipă îi invită pe cei interesați de jucător la discuții. Lucru care nu s-a întâmplat în mutarea sa la Timișoara. ”Noi am discutat cu agentul lui Luke, nu cu cei de la Baia Mare. Mesajele alea postate pe rețeau de socializare nu mi se par potrivite”, a declarat Dușan Filipaș, vicepreședintele Timișoara Saracens.

”Mulțumesc pentru oportunitatea de a-mi arăta calitățile aici. De a juca și totodată de a învăța. E o provocare să mă întrec cu jucătorii care s-au integrat aici. Ambele sunt echipe competitive. Ultimele finale au fost strânse, vin aici cu speranța să mă îmbunătățesc. Ce face Baia Mare e treaba lor. Acolo sunt oameni foarte pasionați, așa că atunci când voi juca acolo nu mă aștept la un feedback pozitiv din partea specatorilor”, a spus Luke Samoa. ”Luke nu a venit la echipa rivală, ci la echipa campionilor”, a adăugat Filipaș.

Un alt nume interesant înregimentat sub comanda noului tehnician Matt Williams e William Helu, un jucător de 31 de ani care a participat la CM 2011 și 2015. ”Consider că e plus valoare pentru Timișoara”, a subiniat Filipaș. ”Și John Leiataua, tot de la Baia Mare, e un jucător pe care Timișoara se va baza în următorii ani.


Vom mai avea câteva sosiri”, a precizat vicepreședintele bănățenilor despre al treilea sosit, ”centrul” australian în vârstă de 26 de ani.

”E o nouă provocare pentru mine. Încerc să-mi fac cât mai repede treaba aici. O șansă să-mi arăt experiența. Scopul meu unic e să joc la Timișoara. M-am retras din rugby-ul internațional”, a subliniat William Helu.

”Mă bucur de această oportunitate. Așteptăm să dăm tot ce avem mai bun pentru club și să continuăm să învățăm de la Matt. Va fi un an interesant”, a spus și John Leiataua.

Antrenorul Matt Williams, sosit de puțină vreme la echipă, era încântat de noile veniri. ”Sunt trei jucători foarte experimentați, veniți cu o formă fizică bună, nu ajută doar prin talent, ci și prin calitățile de conducători, au evoluat în campionate puternice, pot fi și mentori pentru jucătorii tineri români. Sper să ajute în acest proces de educare. Suntem norocoși să-i avem. Sunt impresionat de primele lor zile aici. Sunt jucători foarte buni. Un obiectiv pentru noul sezon e calificarea pe plan european. Va fi greu, e ceva unic și dificil. Asta și datorită structurii competiției, câte două jocuri și pauză”, a punctat Williams.

Timișoara mai așteaptă doi-trei jucători în această săptămână. Dușan Filipaș a anunțat și plecări. Deocamdată Aholelei a părăsit echipa și continentul. În perioada următoare vor fi discuții și cu Pretorius, o altă posibilă plecare, iar clubul va împrumuta mai mulți jucătoru sub 21 de ani pentru ca aceștia să capete experiență.

C.V.-urile noilor jucători:

William Helu (31 de ani), centru/aripă, Noua Zeelandă, jucător în naționala Tonga. Edinbrurgh Rugby (2015-2017). A mai jucat la London Wasps, Bristol Rugby, Rugby Roma Olimpic și Grenoble. 23 selecții la naționala Tonga. La Edinburgh a evoluat de 15 ori și a marcat 20 de puncte.

Luke Samoa (29 de ani), fundaș, mijlocaș la deschidere, Auckland, Noua Zeelandă, jucător la naționala României. Vine de la CSM Știința Baia Mare (2014-17), selecționat la Lupii București. A mai jucat pentru Brisbane Broncos și Norths Brisbane Rugby Club. Al doilea marcator din campionat în sezonul trecut.

John Leiataua (26 ani), centru, Australia. Tot de la CSM Știința Timișoara. A mai evoluat la Watsonians Rugby Union, Mountie și Melbourne Storm.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.