Controale mai stricte și trafic crescut la frontiera de vest în sezonul...

Controale mai stricte și trafic crescut la frontiera de vest în sezonul estival. Vezi pe unde se circulă cel mai mult și ce recomandă autoritățile

0
DISTRIBUIȚI

Unul dintre cele mai circulate puncte de trecere a frontierei în timpul verii este la granița de vest. Astfel, după Aeroport Henri Coandă, unde anul trecut s-au înregistrat 2,8 milioane treceri persoane, Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II este al doilea cel mai tranzitat din țară, cu 2,1 milioane treceri persoane și peste 800.000 mijloace de transport în sezonul estival 2016. O altă vamă de la frontiera cu Ungaria, Borș (județul Bihor) a fost a treia în clasamentul pentru anul trecut, cu 1,7 milioane treceri persoane și peste 644.000 mijloace de transport.

Autoritățile se așteaptă la valori ridicate de trafic și pentru această vară, astfel că vin cu o serie de sfaturi pentru cei care călătoresc în această perioadă.

„Pentru evitarea aglomerărilor, Poliţia de Frontieră Română recomandă participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, din cauza unui număr mare de călători, într-un timp foarte scurt.


Reamintim că pentru a veni în sprijinul participanților la trafic, Poliţia de Frontieră Română a dezvoltat o aplicaţie on-line, disponibilă pe pagina de internet www.politiadefrontiera.ro. Această aplicaţie on-line prezintă o medie a timpilor de aşteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp, iar valorile afişate pot suferi modificări în funcţie de dinamica traficului în punctul de trecere respectiv, la un moment dat. Timpii de aşteptare sunt actualizaţi în timp real, fapt ce ajută utilizatorul să-şi reconfigureze traseul către un punct de frontieră ce înregistrează valori de trafic scăzute”, au transmis reprezentanții Poliției de Frontieră.

De asemenea, Poliţia de Frontieră Română reamintește că efectuează „verificări sistematice la intrarea și ieșirea de pe teritoriul statelor membre UE, ca urmare a intrării în vigoare a Regulamentului 458/2017 de modificare a Codului Frontierelor Schengen. Aceste verificări sistematice ce constau în verificarea documentelor de călătorie și consultarea bazelor de date relevante cu privire la toate persoanele, inclusiv cele care beneficiază de dreptul la liberă circulație în temeiul dreptului UE. În acest sens, apelăm la înţelegerea celor care tranzitează frontiera în această perioadă şi precizăm că au fost dispuse toate măsurile aflate în competenţa instituţiei pentru reducerea timpilor de aşteptare şi că depunem toate eforturile în vederea asigurării unui echilibru între securitatea cetăţenilor şi fluenţa traficului de călători”.

Foto: Arhivă

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.