„Visit Banat”, proiectul româno-sârb pe bani europeni care vrea să popularizeze numele...

„Visit Banat”, proiectul româno-sârb pe bani europeni care vrea să popularizeze numele regiunii în lume. Ce evenimente se pregătesc

0
DISTRIBUIȚI

bela crkva

Românii și sârbii au o nouă șansă de a descoperi Banatul istoric cu numeroasele sale vestigii, frumusețile naturale dintre care unele sunt unice în Europa și cosmopolitismul cultural specific zonei de vest a țării, cu ajutorul filmului de scurtmetraj și al fotografiei. Fundația Rubin și Centrul Cultural Kikinda au demarat proiectul „VISITBANAT – Inițiativă integrată de marketing pentru promovarea regiunii Banat”, finanțat de Uniunea Europeană în cadrul proiectului INTERREG IPA de Cooperare Transfrontalieră România-Serbia, Axa Prioritară 4 „Atractivitate pentru turism durabil”.

Pregătirile pentru organizarea unui festival unic de scurtmetraje și fotografie, care se va desfășura atât în România cât și în Serbia, au început în aceste zile, acesta vizând toate categoriile de public, cărora le vor fi prezentate cele mai interesante destinații turistice din regiune și potențialul turistic extraordinar al Banatului.

Atât în Timișoara cît și în Kikinda vor fi dotate două centre foto-video, care vor funcționa ca centre logistice pentru dezvoltarea ulterioară a mijloacelor de promovare turistică, și vor fi organizate sesiuni de training pe trei teme specifice – e-marketing, fotografie și video.


Proiectul se va derula până în luna iulie a anului viitor, iar pe lângă festival se vor desfășura diferite activități destinate poziționării Banatului și a valorilor sale ca destinație turistică majoră. Proiectul urmărește, de asemenea, și dezvoltarea economiei locale în zona turistică de graniță.

semeringul banatean

Activitățile derulate în cadrul proiectului vor crea oportunitatea de angajare a 40 de persoane din comunitățile locale și vor dezvolta abilitățile a 20 de antreprenori, deținători de afaceri mici și medii din domeniul turistic, de o parte și de alta a graniței care separă Banatul istoric. În cadrul proiectului vor fi dezvoltate metode de promovare turistică, printre care se numără o platformă web accesibilă publicului larg, un album fotografic și un DVD multimedia de promovare a valorilor turisitce bănățene.

VISITBANAT este unul din proiectele care se alătură demersurilor comunității în cadrul programului Timișoara – Capitală Culturală Europeană 2021. Bugetul total al proiectului este de 170.054,85 euro, din care 144.546,61 euro, respectiv 80%, reprezintă finanțarea din partea Uniunii Europene, bugetul de stat va cofinanța proiectul cu 17.487,15 euro, beneficiarul român va contribui cu 2.690,34 euro, iar cel sârb cu 5.330,75 euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.