Zeci de afaceri, ajutate să se dezvolte cu milioane de euro, bani...

Zeci de afaceri, ajutate să se dezvolte cu milioane de euro, bani europeni, prin ADR Vest. Vezi în ce domenii lucrează

0
DISTRIBUIȚI

Astăzi au fost semnate primele 17 contracte de finanțare cu microîntreprinderi din Regiunea Vest, în cadrul Regio-POR 2014-2020, pentru proiecte care au fost depuse în cadrul Axei prioritare 2 „Îmbunătățirea competitivității întreprinderilor mici și mijlocii” a priorității de investiții 2.1 „Promovarea spiritului antreprenorial, în special prin facilitarea exploatării economice a ideilor noi și prin încurajarea creării de noi întreprinderi, inclusiv prin incubatoare de afaceri” și a Operațiunii A.


– Microîntreprinderi.

Finanțarea a fost acordată pe baza punctajului obținut de fiecare proiect, în limita bugetului alocat. În total au fost depuse 364 de proiecte, dintre care 88 au fost respinse sau retrase, iar 259 se află încă în etapa de evaluare.

Cele 17 microîntrepinderi activează în sectorul industriei prelucrătoare – metal, plastic sau alte tipuri de materiale, în cel al construcțiilor, în domeniul producției cinematografice și în sectorul de transport. Pe baza proiectelor care primesc finanțare se vor achiziționa echipamente care vor contribui la creșterea competitivității economice a acestora, se vor crea noi produse și servicii și se vor înființa locuri de muncă. O parte din proiecte vizează construirea sau modernizarea unor spații de producție, inclusiv dotarea cu sisteme informatice.

Proiectele contractate cumulează o valoare totală de 3,85 milioane de euro, finanțarea nerambursabilă fiind de 2,56 milioane de euro, iar contribuția medie a celor care au solicitat finanțarea este de 20% din valoarea eigibilă a proiectului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.