Premiu pentru regenerare urbană prin inițiative independente. Expoziția „Timişoara Premium Exposed City”,...

Premiu pentru regenerare urbană prin inițiative independente. Expoziția „Timişoara Premium Exposed City”, un succes la Roma

0
DISTRIBUIȚI

Biroul Teritorial al Regiunii de Dezvoltare Vest premiază şi în acest an specialişti ai căror proiecte au un impact esenţial asupra patrimoniului românesc.

De această dată, cea de-a XXIV-a diplomă de excelenţă din domeniul regenerării urbane/rurale prin iniţiative independente ajunge la arh. Ileana Mavrodin, pentru contribuţia sa la reintroducerea tehnologiilor tradiţionale, utilizând resursele sustenabile culturale străvechi în construcţia sau reconstrucţia caselor din satele româneşti.


Aceasta va fi acordată vineri, 18 mai, ora 11.00, la Casa Artelor, iar evenimentul va fi completat cu o scurtă expunere a impactului avut la nivel internaţional de un alt proiect, care are în prim plan patrimoniul construit.

Este vorba despre expoziţia „Manifest pentru Patrimoniu – Timişoara Premium Exposed City”, care a fost prezentată la finalul lunii trecute la Academia di Romania din Roma, caracterizată de directorul direcţiei de cultură, Sorin Predescu, drept „parte a unui proiect extrem de amplu iniţiat de Asociaţia Expose Architecture şi Direcţia Judeţeană pentru Cultură Timiş, cu sprijinul Consulatului Onorific al Republicii Italiene la Timişoara şi care are ca scop atragerea de investitori care îşi doresc să renoveze imobile în Timişoara. Pentru că la Roma expoziţia s-a bucurat de un foarte mare succes, ne pregătim pentru un adevărat turneu european”, urmând să fie anunţate viitoarele destinaţii ale acestui demers. Printre partenerii proiectului se numără, de asemenea, Camera de comerţ Italiană pentru România, Universitatea Sapienza din Roma şi Registrul urbaniştilor din România şi Urbanize Hub.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.