Asistente și infirmiere de la Spitalul CF Timișoara, demisii pe bandă rulantă....

Asistente și infirmiere de la Spitalul CF Timișoara, demisii pe bandă rulantă. Situație critică a stocurilor la spitalul din linia a doua de intervenție

4
DISTRIBUIȚI

Situația de la Spitalul Căi Ferate Timișoara, care a fost desemnat, conform planului alb, să fie în linia a doua de intervenție și să preia cazuri de coronavirus după ce spitalul de boli infecțioase ”Victor Babeș” se va umple, este una critică. În ultimele zile mai multe asistente și infirmiere au demisionat. Managerul spitalului, Ciprian Olaru, a confirmat informația pentru PRESSALERT.ro, declarând ”sunt mai mult de patru persoane. Cred că sunt aproximativ zece asistente și infirmiere. Nu știu exact pentru că este o dinamică foarte mare.


Sunt convins că au invocat și lipsa materialelor de protecție. Este o oarecare stare influențată de COVID 19 – teamă și anxietate. Este un cumul de factori. Din punct de vedere uman pot să înțeleg teama lor, au în familii persoane în vârstă, nu vor să-i infecteze. Din punct de vedere profesional cred că este foarte important să rămânem alături de cetățeni. Poate că și aici , la calitatea umană, sunt anumite scăpări. Conform procedurii, trebuie să comunicăm DSP Timiș care trebuie să asigure personal pentru funcționare prin transferuri din alte părți”.

Ciprian Olaru a declarat că până acum dotările cu materiale de protecție au fost asigurate exclusiv din donații și sponsorizări, remarcând implicarea societății civile. Acesta a susținut că, la ora actuală, este asigurată funcționarea pentru următoarele zile. Managerul a susținut că dacă fluxul de pacienți va crește, fiind ”cel așteptat, nu vom face față. De la autorități nu am primit nimic, de la prefectură, nimic, de la primărie, nimic, nimic de la ISU. Nici din ce s-a achiziționat centralizat prin ONAC nu am primit ceva”.

 

4 COMENTARII

  1. Pai demisionate sa ramina si dupa trecerea pandemiei.Acum este razboi.Se confirma :la razboi inapoi la placinte inainte.Nu merita sa mai faca parte din personalul medical vreodata.

  2. @Zet Mergi tu prietene fara echipament de protectie sa tratezi boli contagioase! Stii care e urmarea? Personalul nu apuca sa stea la lucru 1 luna! Nu mai cu cine lucra, ba mai mult ai si mai multi bolnavi care si ei la randul lor au poate nevoie de internare. Asa ca ce merita ei sau nu, asta din fericire nu hotaresc idioti de genul tau carora le merge creierul mai incet decat gura!

  3. Cele de pe centura au mai multe riscuri ca pot da de clienti cretini , stai in soare si frig , pot lua toate bolile din lume etc … Dar nu comenteaza pentru ca e „vocatia” lor . Si nici pensie nu au .

    Dar astia ? Cum naiba nu si-au dat demisia cand cereau spaga ? Eu va spun de anul 2015 . Atunci fara SPAGA nu puteai face nimic.

    Inteleg problema materialelor si nici o tara din lume nu abunda de masti si manusi. Eu as fi cumparat materialele , pastrez chitantele si pe urma dau in judecata managerul/primarul/ministerul.

    Vocatia de medic e pe cat de nobila , pe cata si verticalitate cere . Ce-as fi daca am avea o armata de curve ? Soldati pe timp de pace toata lumea vrea sa fie .

    TOT RESPECTUL DIN LUME PENTRU CEI CARE LUPTA PANA LA CAPAT !!!

    E de datoria noastra ca atunci cand terminam cu criza asta , sa dam sanatatii atentia care i se cuvine. Daca in loc de biserici , rachete si homosexualitate am finanta sanatatea , acum deja eram departe .

    Nu mai spun de pensii speciale …

  4. Meseria in sine presupune sa pui suflet în ceea ce faci. Gindeste-te că prin cunoștințele pe care le-ai dobindit in timpul scolii sanitare aplicate în practica de zi cu zi ajuți semenul tău aflat în suferință. Îi dai
    o noua șansă la viață. Cînd ți-ai ales meseria de medic, asistent sau infirmiera ai fost informat de riscuri. Daca acum cînd semenul tău are nevoie de tine mai mult că oricînd,tu îl abandonezi asta înseamnă că nu ești demn de aceasta meserie. O profesoară îmi spunea în școală: tratează pacientul așa cum ai vrea sa fii si tu tratat. Și tu ești om si te poți îmbolnăvi. Cînd Dumnezeu a creat lumea a creat și oameni care să trateze oameni. Nu oricine poate fi medic,asistent, infirmiera cum nu oricine poate curăța o fosa septica. Soluții sint sa te poți proteja. Nu demisia este soluția. Ne este prea bine!? Va veni vremea cînd vei vrea sa lucrezi și într-un spital de leproși să-ți câștigi existența dar nu vei putea. Au murit cu toții. O zi buna.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.