Demiterea polițistului sindicalist Kovacs, care a atras atenţia asupra normei de amenzi,...

Demiterea polițistului sindicalist Kovacs, care a atras atenţia asupra normei de amenzi, anulată de IGPR

1
DISTRIBUIȚI

Demiterea lui Valer Kovacs, care a atras atenţia asupra normei de amenzi a poliţiştilor din perioada stării de urgenţă, a fost anulată de IGPR.

Joi, în urma analizei plângerii prealabile realizate la nivelul Inspectoratului General al Poliției Române, a fost dispusă revocarea dispozițiilor șefului Inspectoratului de Poliție Județean Timiș din 12 și 13 mai 2020, care au stat la baza încetării a raporturilor de serviciu în cazul unui agent de poliție, transmite IGPR.

Inspectoratul de Poliție Județean Timiș urmează să dispună măsuri.

Sindicalistul Valer Kovacs, care a atras atenţia asupra normei de amenzi a poliţiştilor din perioada stării de urgenţă, a fost demis, iar după cinci zile Inspectoratul din Timiş a venit şi cu explicaţii.

Şase anchete disciplinare l-au avut drept personaj pe „poliţistul din Timişoara care nu tace”, în ultimul an.


Ceea ce a dus la sancţiunea drastică, transmiteau şefii poliţiei din judeţ, a fost faptul că Valer Kovacs a mers să răspundă acuzaţiilor cu arma personală asupra sa.

Versiunea poliţistului a fost alta. „Motivele au fost pentru apariţiile mele în presă şi s-a invocate că eu aş fi adus prejudicii de imagine instituţiei şi Poliţiei Române. Am tras un semnal de alarmă deoarece amenzile erau colosale pentru veniturile din România”, spunea Valer Kovacs, agent de poliţie.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.