RĂSTURNARE de situație: Ripensia Timișoara câștigă în EXTREMIS Liga a IV-a, în...

RĂSTURNARE de situație: Ripensia Timișoara câștigă în EXTREMIS Liga a IV-a, în dauna Mașlocului. Roș-galbenii se pregătesc de baraj UPDATE Decizia FRF în ”cazul Budur”

1
DISTRIBUIȚI
Ripensia e aproape de barajul pentru C
Ripensia Timișoara merge până la urmă la baraj!

Final de sezon apoteotic pentru FC Ripensia Timișoara. Aproape să piardă participarea la barajul de promovare în Liga a III-a cu o rundă înainte de finalul D-ului timișean, roș-galbenii au putut sărbători azi câștigarea campionatului în urma victoriei cu Voința Biled, scor 2-0. Mâna de ajutor a venit tocmai de la Unirea Sânnicolau Mare, echipa care a împiedicat-o pe teren propriu în urmă cu o săptămână și-a respectat blazonul și a încurcat-o și pe Voința Mașloc (1-1).

Ripensia a început jocul de la Biled cu un singur gând: victoria și speranța la o piedică a Mașlocului. Teoretic roș-galbenii erau mulțumiți și cu un egal dacă rivala la titlu pierdea, datorită meciurilor directe cu ei. Liderul dinaintea rundei avea avans de un punct.

Remus Steop a apelat la: Rădulescu – Luca, Apro, Hecsko, Toma – Popa, Briciu, Zaluschi, Nanu – Zaluschi și Mediop unic vârf cu Voința Biled.


Golgheterul senegalez al timișorenilor avea să deschidă scorul în minutul 22 din pasa lui Nanu. Veștile de pe Aranca păreau deja proaste, liderul din Mașloc conducea atunci de 11 minute cu 1-0 pe Sânnicolau în urma reușitei lui Magdaș. La pauză elevii lui Adrian Șețu erau pe culoarul către baraj.

Cadou de la ”călăul” din runda trecută

Repriza secundă avea să fie însă o cu totul altă poveste. Unirea Sânnicolau Mare a arătat că nu a făcut jocul Mașlocului când a remizat în runda trecută în Ciarda Roșie. În minutul 51 Cătălin Crișan egalează! Și la acest scor ”Ripi” e la baraj. La Biled avantajul fragil e păstrat până în ultimul sfert de oră, când același Mediop transformă un penalty. 2-0 și roș-galbenii sunt cu gândul în vestul județului. Pe Aranca însă scorul rămâne neschimbat și Nanu și compania pot desface șampania. Una mică, deoarece pe 18 iunie Ripensia va fi cea care va primi vizita campioanei Ligii a IV-a Hunedoara, Hercules Lupeni, în turul barajului pentru promovarea în C.

Ripensia Timișoara își poate continua parcursul spre eșaloanele superioare, dacă ar câștiga ar fi și pentru roș-galbeni a treia promovare în patru ani! Mai mult, rezultatele de azi spală rușinea unei eventuale decizii FRF în cazul campioanei din Timiș. Ripensiștii dorind o victorie la masa verde cu Ghiroda (2-2 pe teren), deoarece trupa lui Codrea a apelat la Budur, jucător legitimat și în Austria.

UPDATE Ripensia a câștigat și la comisii două puncte, a anunțat azi sporttim.ro. Mai mult, Ghiroda a fost penalizată cu șase puncte. Decizia de la FRF în cazul Sebastian Budur ar fi venit vineri după masă. Pentru sursa amintită cei de la Voința Lupac susțin că au auzit de decizie înainte jocului de la Sânnicolau. Chiar și așa Voința încă putea teoretic să câștige campionatul în ultima rundă. ”Ripi” a încheiat sezonul astfel cu un avans de trei puncte.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.