INCERTITUDINE ACS Poli, harnică dar cu viitorul în continuare în ceață. Ce...

INCERTITUDINE ACS Poli, harnică dar cu viitorul în continuare în ceață. Ce scenarii EXTREME există pentru echipa pregătită de Ionuț Popa

0
DISTRIBUIȚI
Ionuț Popa, mulțumit de tinerii de la ACS Poli
Ionuț Popa, mulțumit de tinerii de la ACS Poli

ACS Poli e prima echipă din B care se va reuni, dacă timișorenii rămân în acest eșalon, adunarea e programată mâine la Stadionul ”Dan Păltinișanu”. Cu circa 1,2 milioane euro adunate la capitolul datorii, echipa pregătită acum de Ionuț Popa poate avea mari probleme cu FIFA în luna iulie, dar există și un scenariu salvator. Pe lângă preconizatul sponsor-minune, formația autorităților locale și județene poate spera și la rămânerea în primul eșalon după ce s-a anunțat intrarea Rapidului în faliment.

Președintele Ioan Miculaș spune că există în acest moment un lot care ar putea intra în teren și reprezenta echipa, chiar dacă din el fac parte doar cinci seniori din ediția trecută. Mâine, sub comanda lui Ionuț Popa, care îl va avea ”secund” și pe Sorin Bălu, se va prezenta inclusiv Mădălin Smaranda. Portarul mai are contract până pe 30 iunie și ar putea rămâne la club și în B. Staff-ul îi mai cuprinde pe Octavian Benga și Petre Țurcaș (antrenor cu portarii). Pentru postul de preparator fizic se discută cu un specialist italian care a mai activat în Liga I.

Interesant e că și Zicu mai are de două săptămâni din înțelegerea sa cu ACS Poli, dar el sigur nu va continua la Timișoara. ”La reunire vor fi mulți jucători, peste 23 clar, un jucător nou a și semnat, ne bazăm doar pe români, excepție Pedro Henrique, și se mai discută cu Nimely.


El vine dacă îi plătim restanța de 2.000 de euro către el”, ne-a spus Ioan Miculaș, președintele lui ACS Poli.

Printre numele așteptate se numără și tineri împrumutați la alte echipe, precum Motreanu (Mama Mia), Cherecheș (Sebiș), Artean (Vâlcea) sau Livan (FC Brașov). O revenire certă e și cea a lui Cristi Boldea, folosit doar într-un meci în sezonul trecut de Liga I. Surpriza poate fi reprezentată de discuțiile cu Alex Popovici, nemulțumit deocamdată de salariul propus, și Miculaș anunță renegocieri inclusiv cu Poparadu, dorit de Ionuț Popa, și Goga ori Croitoru. ”Sunt adeptul jucătorilor din zonă, nu numai din Timișoara, din Banat, inclusiv Caraș”, a precizat conducătorul. Deocamdată nu s-a mai primit nicio ofertă pentru Sorescu și Mailat, tineri pentru care se cere 750 de mii de euro în parte, sumă negociabilă însă.

ACS Poli se va reuni oficial mâine la ora 17.00, cu această ocazie fiind programat un antrenament mai scurt.

Pe minus în B sau salvați în A

Soarta clubului poate avea două căi total diferite. În primul rând, din cauza datoriilor, care au ajuns la 1,2 milioane euro, ACS Poli riscă să aibă parte de o stingere treptată. Cea mai urgentă ar fi achitarea a 200 de mii de euro pentru Pedro Henrique. 450 de mii de euro reprezintă în schimb datoriile adunate pentru salariile jucătorilor, la care se adaugă plățile către stat și impresarul Cristea Opria. Altfel, mai ales pentru plățile către străini, timișorenii pot fi sancționați de FIFA începând cu luna iulie. Complicată e și problema finanțării. Echipa nu poate apela la un concurs pe proiecte, dar nu se exclude o includere în SCM cu girul FRF. ”Echipa e a consiliului local și județean… Bugetul de acolo va veni. Am auzit și eu de discuțiile cu un sponsor, deocamdată nu știu nimic”, a mai adăugat Miculaș în legătură cu sursele de finanțare.

O variantă excepțională ar fi ca echipa să fie reprimită în Liga I în locul Rapidului. Scenariu posibil dacă bucureștenii rămân în faliment. Regulamentul nu o avantajează pe UTA, care a cedat la baraj, ci pe echipele picate, astfel ACS Poli și apoi Petrolul ar fi îndreptățite la locul liber. Un asemenea scenariu ar fi ”aur” pentru clubul timișorean, care teoretic ar ajunge aproape ”pe zero” din banii TV și un potențial sponsor care ar veni aproape sigur în Liga I, conform aceluiași oficial al bănățenilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.