De incompatibilitate morală cine a auzit?

De incompatibilitate morală cine a auzit?

0
DISTRIBUIȚI

georgeta petrovici

Bolnavii sunt tratați cu întârziere pentru că cei sănătoși din conducerea spitalelor nu au grija altora. Un medic poate veni să îți spună cu seninătate ”Tanti, strânge tu 1.000 de lei și mai vorbim, vii la operație”. Tanti strânge, ia împrumut. Nu se duce la Poliție.

Mai e o tactică interesantă în spitalele de la noi.  Când ai imaginea în ansamblu, nu poți să nu te gândești dacă nu cumva niște foarte sus-puși au unică strategie aceea de a omorî cu zile pacienții.


De exemplu, Ministerul alocă bani pentru aparatura necesară (după ce, vechile aparate au clacat). Mână în mână cu furnizorii se cumpără cu banii care ar ajunge pentru ultima generație de aparat, unul cu mult mai puțin performant. În loc de un computer tomograf cu 64 de slide-uri, doar unul cu 14.

Apoi aparatele sunt puse la păstrat. Chit că unele sunt vitale pentru o anumită nișă de bolnavi și nu se mai găsesc niciunde în oraș. Sau, chiar dacă alte aparate de milioane de lei dacă ar fi funcționale ar ajuta pacienții să nu mai piardă în spital o săptămână pentru analize – ci ar primi rezultatele în ziua prelevării porbelor. Managerii ridică din umăr și comentează că „birocrația” nu îi lasă să muncească. Birocrația nu îi lasă să pună în funcțiune dotările. De fapt ”birocrația” ar putea să cumpere direct aparate expirate moral. Îți vine să le plângi de milă dacă nu le-ai ști gunoiul de sub preș. Secretul lor stă doar în căpătuiala lor și a unor firme de casă. E mai important ca ele să încaseze milioanele pe dotări care nu se pun în funcțiune, atunci când patronii îți sunt prieteni și colegi de partid.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.