Ce amendă au luat constructorii Autostrăzii Vestului de la stat pentru treaba...

Ce amendă au luat constructorii Autostrăzii Vestului de la stat pentru treaba „bine” făcută

3
DISTRIBUIȚI

autostrada

Autostrada Arad – Timișoara a costat mult și nu a fost realizată cum trebuie. Este și rațiunea pentru care constructorul a fost amendat de Compania Națională de Drumuri și Autostrăzi din România cu aproape 10 milioane de lei. Autostrăzile construite în România la şes sunt de trei ori mai scumpe decât în Bulgaria, iar diferenţa între costurile minime şi maxime pentru aceeaşi formă de relief este mai mare decât în Polonia şi Bulgaria, potrivit Consiliului Concurenţei. În august, Autostrada Vestului a avut parte de recepția finală.

Vorbim de 32 de kilometri, de la Arad la Giarmata.


Emil Rusoiu, directorul Proiecte Autostrăzi cu Finanțare Externă, a punctat faptul că în ciuda întârzierilor evidente și a lucrărilor care au fost necesare pe autostradă după ce aceasta  fost dată în folosință  în decembrie 2011, lucrarea, în ansamblul ei ”este o dovadă de bune practici în construcția de autostrăzi în România”. Afirma asta în august, la recepție.

Paradoxal, el e contrazis de superiorii lui, reprezentanții CNADNR afirmând, la solicitarea PRESSALERT.ro, că s-a aplicat o amendă în valoare de 9.526.088,77 de lei, fără TVA, antreprenorului JV FCC Construccion – Astaldi SpA. ”Motivele penalizării au fost eșuarea conformării cu cerințele managementului de trafic, eșuarea conformării cu cerințele programului, lipsa furnizării dovezii plăților primelor de asigurare, pecum și nerealizarea unui progres minim în programul lunar al lucrărilor”, explică directorul general Narcis Ștefan Neaga.

Autostrada Vestului a fost construită la un preț de 4,3 milioane de euro per kilometru, în ciuda faptului că recomandarea CNADNR punctează un preț minimal de numai 3,8 milioane de lei, potrivit unei hotărâri de guvern de anul trecut.

3 COMENTARII

  1. Cu cei care au luat comisioane en gros in combinatie cu atostrada timisoara – arad nu s-an intamplat nimica cu ei . A ti auzit de vreunul sa fie macar cercetat penal ? Sa nu mai vb sa fie luat incatusat si dus la bulau . Rusine au facut garla de bani si nimeni nu le face nimica .

    • rog a se cerceta aceste firme care au fraudat bugetul Primariei, domnule Dragoş Boţa! Sunt convinsă că dv. veţi descoperi aceste nereguli!

  2. felicitari inca o data PRESSALERT.ro pentru această sesizare, în urma căreia statul şi-a încasat nişte despăgubiri! „Presa este câinele de pază al societăţii”, se vede de la o poştă! Inca o dată FELICITĂRI PRESSALERT.ro!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.