Cum cumperi ieftin o primărie şi un consiliu local

Cum cumperi ieftin o primărie şi un consiliu local

1
DISTRIBUIȚI

Dacă participi la o şedinţă de consiliu local, ai impresia că se duce un război pe bune între putere şi opoziţie, că aleşii poporului mai au puţin şi se sfâşie între ei în numele ideilor doctrinare. Pe dracu. E doar un circ ieftin, care nu are nici o legătură cu interesele Timişoarei şi ale cetăţenilor săi. Aşa a fost şi marţi după amiază când s-a votat propunerea primarului Ciuhandu de a da pe un deceniu majoritatea spaţiilor publicitare de pe domeniul public fără licitaţie. Proiectele s-au făcut pe ascuns în birourile eminenţelor cenuşii care conduc în realitate primăria, iar adevăratele trocuri nu vor fi cunoscute niciodată prostimii.


„Ce contează dacă e consens politic”, „toţi votează pentru” sau „asta e” au fost argumentele celor pe care i-am întrebat de ce votează proiectele şi nu cer organizarea unei licitaţii. După ce cu numai câteva minute erau în stare să-şi scoată ochii pentru câteva zecimale la valoarea impozitului pe clădiri pentru anul viitor, când s-a ajuns la cele două şmenuri outdoor în sală s-a făcut linişte. Ţărănişti, liberali, social-democraţi, pedelişti, minorităţi cu toţii au votat fără nici un comentariu să dea pe bani puţini spaţiile de publicitate pentru următorii zece ani. 24 de voturi pentru din 24.

Fac pariu că în curând o să se umple spaţiile publicitare  ale celor două firme cu afişele  candidaţilor la prezidenţiale. Pentru câteva zeci de mii de euro în total, aleşii poporului din Timişoara au păgubit-o de câteva milioane. Cât de ieftini sunt. Ar trebui măcar ei scoşi la licitaţie . Poate măcar pentru ei am obţine preţul corect. Care ar fi foarte, foarte mic

1 COMENTARIU

  1. Asa e. Sunt niste circari de doi lei. La proiectul cu scumpirea caldurii unii dintre consilierii locali se dadeau de ceasul mortii ca „scumpim caldura acum in plina criza. de unde sa aiba saracii oameni bani sa plateasca?”. In realitate insa, ii doare undeva de toata lumea. Interesul poarta fesul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.