Proces verbal electoral – UPDATE 2 Secţii portocalii

Proces verbal electoral – UPDATE 2 Secţii portocalii

0
DISTRIBUIȚI

PRESSALERT.ro va oferi informaţii în timp real despre procesul electoral şi despre ilegalităţile sesizate . Primele nereguli în alegerea viitorului preşedinte al României au fost anunţate încă de sâmbătă.

 

vot inalt

UPDATE 2 Secţii portocalii

Secţiile din satul timişean Covaci sunt toate portocalii. Perdelele de la cabinele de vot au culoarea favorită a preşedintelui Traian Băsescu. Comuna Sânandrei, din care face parte şi satul Covaci, este condusă de primarul PD-L Dorel Demea. Acesta a devenit celebru după ce a fost complice la transferarea ilegală a mii de hectare de teren şi a dat importante suprafeţe de teren aparţinând comunei unor controversaţi oameni de afaceri apropiaţi democrat-liberalilor. Conform unei informaţii de ultimă oră şi secţiile din localităţile Sânandrei şi Carani au fost decorate cu perdele portocalii.

UPDATE 1 Primul român a votat

Primul român a votat pentru alegerile prezidenţiale, conform Hotnews, sâmbătă, la ora 20,10, ora României. Adina Giurgiu, profesoară de chimie şi preşedinte al Asociaţiei românilor din Auckland „Doina” şi-a exercitat dreptul constituţional la secţia 289 din Noua Zeelandă.

Ziarul Primăriei Făget, gazetă electorală

 Campania electorală a continuat, sâmbătă, la Făget, deşi oficial  s-a încheiat vineri noaptea. Printr-un comunicat, PSD Timiş a anunţat că “au fost distribuite gratuit locuitorilor sute de ziare editate de primăria oraşului, „Curierul de Făget”, publicaţie editată din banii primiţi de la Consiliul Judeţean Timiş, şi aici este vorba de nu mai puţin de 10 miliarde de lei vechi, cuprinde două pagini în care apare candidatul susţinut de Partidul Democrat-Liberal la alegerile prezidenţiale, Traian Băsescu”.


Primăria Făget este condusă de democrat-liberalul Marcel Avram. Social-democraţii au anunţat că au sesizat Poliţia şi Biroul Electoral Judeţean „deoarece legea electorală a fost grav încălcată”.

pag3 curierul de faget

Balamucul, pregătit de vot

PNL Timiş a susţinut, sâmbătă, că “primarul PDL al localităţii Gătaia face excel de zel şi îţi depăşeşte atribuţiile, făcând de astăzi pregătiri pentru ca mâine toate persoanele internate la Spitalul de Psihiatrie Gătaia care au drept de vot (aproximativ 80) să fie transportate cu autocarul spitalului la secţia de vot”. Liberalii au precizat că “demersul ar fi trebuit să fie organizat de conducerea spitalului, nicidecum nu ar fi trebuit să existe implicarea primarului”.

Poştaşii portocalii muncesc sâmbăta

Cutiile poştale din cartierul timişorean Calea Girocului au fost luate cu asalt de poştaşii portocalii. Aceştia au împărţit plicuri avându-l ca expeditor pe “Traian Băsescu, preşedintele României”. În scrisoarea semnată de candidat, destinatarii sunt invitaţi să-i acorde un nou mandate şi să voteze pentru la referendumul care se va desfăşura tot duminică.

Anti-campanie pe stâlpi

PSD Timiş a sesizat faptul că, sâmbătă, pe stâlpii şi pe semnele de circulaţie din apropierea localităţii Şag au fost lipite afişe contrafăcute. Candidatul PSD, Mircea Geoană, apare înconjurat de Marean Vanghelie, Ion Iliescu, Viorel Hrebenciuc, Adrian Năstase şi Sorin Ovidiu Vântu.

anticampanie psd

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.