Securitatea graniţei Uniunii Europene cu Serbia, în pericol din cauza noilor duty-free-uri...

Securitatea graniţei Uniunii Europene cu Serbia, în pericol din cauza noilor duty-free-uri de la Stamora Moraviţa

0
DISTRIBUIȚI

Dezvăluirile PRESSALERT.RO legate de dublarea numărului de duty-free-uri de la Stamora Moraviţa au scos la iveală şi gravele probleme de securitate pe care acestea le pot genera. Conform schiţelor din teren, noile magazine de unde se vor vinde ţigări şi alcool scutite de taxe vor fi amplasate în spatele celor deja existente. Practic, distanţa dintre noile shop-uri şi graniţa României şi deci a Uniunii Europene cu Serbia va fi de doar câţiva metri.  bax tigari contrabanda fast

Pe lângă introducerea în ţară de ţigări fără timbru cu complicitatea vameşilor şi poliţiştilor de frontieră, care au orbul găinilor când trec maşinile încărcate marfă ieftină,neaccizată, traficanţii folosesc şi alte metode.


Printre acestea se numără şi transportarea bax-urilor de ţigări peste câmp cu ajutorul ATV-urilor. Amplasarea noilor duty-free-uri favorizează dezvoltarea contrabandei.  Asta în condiţiile în care Poliţia de Frontieră şi Vama şi-au dovedit incapacitatea de a gestiona situaţia de până acum. Puţinele operaţiuni reuşite împotriva contrabandiştilor de ţigări au scos la iveală faptul că pe lângă marfa din duty-free-uri se introduce în ţară tot mai mult tutun provenit din Serbia. În plus, o parte din ţigările traficate pleacă spre alte state din Uniunea Europeane Interesant este că în acest moment accesul din vamă spre noile magazine se poate face printr-un singur punct. Se estimează că va fi „croit” un nou drum care să ducă spre noile duty-free-uri, dar deocamdată nu se ştie când şi cu ce fonduri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.