BREAKING NEWS Sucursală BRD, jefuită de doi indivizi înarmaţi UPDATE 3 Banii...

BREAKING NEWS Sucursală BRD, jefuită de doi indivizi înarmaţi UPDATE 3 Banii erau închişi în seif la momentul asaltului

0
DISTRIBUIȚI

Agenţia BRD, aflată la parterul unui bloc de pe strada Cugir din Timişoara, a  fost jefuită de doi indivizi, marţi după amiază, în jurul orei 16,30. Din primele informaţii a reieşit că atacatorii au pătruns în bancă având feţele  acoperite. L-au lovit pe paznic (foto) şi au cerut să li se dea banii.

brd paznic 2

Au plecat cu 73.000 de lei , reuşind să-şi piardă urma pe străduţele din apropiere. În momentul atacului în agenţie pe lângă paznic şi casieră mai era şi o clientă. Paznicul a scăpat doar cu o rană uşoară. Angajata băncii a reuşit să declanşeze butonul de panică, la faţa locului sosind mai multe echipaje ale Poliţiei şi Jandarmeriei. Au fost instituite filtre la ieşirile din oraş, dar şi în Arad şi Caraş Severin. Anchetatorii încearcă să stabilească, cu ajutorul imaginilor surprinse de camerele de supraveghere, dacă era vorba de un pistol adevărat sau unul de jucărie.

 

brd

Surse bine informate susţin că agenţia a fost verificată şi a trecut de controalele de securitate impuse de lege. Vom reveni cu amănunte.

UPDATE 1. Din primele informaţii a reieşit că atacatorii au coborât dintr-un microbuz albastru cu geamuri fumurii şi au intrat în bancă, maşina continuându-şi apoi drumul.


Agresorii ar avea în jur de 1,80 m înălţime, iar cel mai înalt este cel care l-a lovit pe paznic.

UPDATE 2 Una dintre femeile aflate în interiorul băncii în momentul atacului a declarat jurnaliştilor că „Eram la un birou cu spatele. Am auzit că strigă doi tineri ceva. Cu banii şi trag, dar nu-mi mai aduc aminte exact cum. Unul dintre ei avea un pistol în mână. Erau tineri după voce. Paznicul a vrut să se ducă spre ei, dar l-au lovit. Păreau că ştiu unde să se ducă. S-au dus exact spre casieriţă. Mi-a fost frică. Nu am prea mişcat”. La această oră, criminaliştii încearcă să ridice amprente din interiorul agenţiei BRD.

UPDATE 3 Butonul de panică a fost acţionat atât de paznicul de la agenţia bancară, cât şi de casieriţă. În urma loviturii primite în cap, agentul de pază s-a ales doar cu un cucui. Acest fapt îi determină pe anchetatori să creadă că atacatorii nu au avut o armă reală deoarece rana provocată cu un pistol adevărat ar fi fost una mult mai gravă. În momentul asaltului asupra sediului BRD de pe strada Cugir, banii erau în seif. După ce i s-a fluturat arma în faţă, casieriţa a introdus corect parola şi a putut deschide seiful în care erau banii. În final, reprezentanţii băncii au stabilit că tâlharii au plecat cu 73.500 lei. Dacă angajata băncii nu ar fi introdus din prima codul corect, jaful s-ar fi putut transforma într-un eşec pentru atacatori.  Din sediul băncii, anchetatorii au ridicat o unitate de calculator în care erau stocate imaginile surprinse de camerele de supraveghere. La ieşirea din bancă, agentul de pază, care este un fost cadru militar, a refuzat să facă orice fel de declaraţie jurnaliştilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.