Pastorul Tokes s-a purtat ca un bădaran cu invitatul său special Lech...

Pastorul Tokes s-a purtat ca un bădaran cu invitatul său special Lech Walesa

1
DISTRIBUIȚI

Aniversarea a 20 de ani de la revoluţia din Decembrie 1989 a început sub semnul improvizaţiei. Invitat de onoare al lui Laszlo Tokes la manifestările organizate în 15 decembrie de biserica reformată,  liderul Solidarităţii poloneze, Lech Walesa a avut parte de  o primire umilitoare. Când a ajuns la Universitatea de Vest, Walesa nu a fost aşteptat de nimeni la intrare. Însoţit de escortă, fostul preşedinte al Poloniei a urcat spre aula magna ghidat de fotoreporteri. Extrem de încurcat, Walesa s-a uitat în stânga şi-n dreapta în speranţa că-l va observa vreunul dintre organizatori. Eroare. Şi-a făcut curaj şi a trecut de prima uşă. Şi s-a oprit. „Aici trebuie să intru?”, a întrebat mirat Walesa. Din Aula Magna, unde rula un documentar despre Laszlo Tokes, a apărut primarul Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu, care a încercat să salveze situaţia. „Eu sunt primarul Timişoarei. Bine aţi venit. Ştiţi, nu este un eveniment de noi, ci de minoritatea maghiară şi domnul Tokes”, s-a scuzat oficialul. După alte câteva zeci de secunde, Walesa a fost invitat să vizioneze ultima parte a filmului. Pastorul reformat a apărut la universitate după vreo jumătate de oră de la sosirea oaspetelui din Polonia.


Deşi era gazda evenimentului  şi fostul preşedinte polonez era unul dintre invitaţii săi speciali, Tokes nu a catadixit să se ducă în sală să-l salute , preferând să stea cu cunoscuţii.

walesa la timisoara 11

La finalul documentarului, când  Ciuhandu s-a apucat să împartă cadouri, Walensa a fost invitat pe holurile universităţii. Lângă mesele încărcate cu prăjituri şi sticle de apă minerală, primarul Timişoarei  le-a oferit lui Lech Walesa, Emil Constantinescu şi lui Laszlo Tokes plachete şi medalii aniversare. Liderul polonez  a trecut şi peste această nouă ipostază şi le-a transmis românilor că „noi am deschis o a treia etapă de creştinătate şi putem dispune de ea cum dorim. Nici o generaţie nu a avut şansa noastră pentru pace, pentru evolutie. Daca ne vom permite să distrugem aceasta şansă, generaţiile viitoare nu ne vor ierta”.

ciuhandu si constantinescu masa cu prajituri

1 COMENTARIU

  1. Nincs cultur nalunk! La noi nu este buna simt. De ce mama lor de idioti am aflat doar dupa ce a plecat Lech Walesa din TM ca a fost la TImisoara? Sunt sigur ca s-ar fi strans multa lume sa il cunoasca. Boboru roman, ca e format din romani, unguri sau altii tat o sleahta de idioti necivilizati ramane. Dixit!!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.