Bechtel construieşte în Kosovo mai ieftin ca-n România

Bechtel construieşte în Kosovo mai ieftin ca-n România

3
DISTRIBUIȚI

Kosovo va construi, în următoarea perioadă 103 kilometri de autostradă, anunţă Reuters . Conform aceleiaşi surse, constructorii highway 1agreaţi de autorităţile kosovare sunt compania americană Bechtel şi turcii de la Enka Isaat, chiar dacă procesul de licitaţie nu a fost încă finalizat.


Autostrada va lega Kosovo de Albania, asigurându-i accesul la marea Adriatică. Oficialii din Kosovo estimează costurile de realizare a celor 103 kilometri de autostradă la aproximativ 800 milioane de euro, reprezentând cea mai mare investiţie publică din zonă după războiul din anii ’90. Costul mediu va fi de aproximativ 8 milioane de euro pentru un kilometru, în comparaţie cu autostrada Transilvania din România, construită de acelaşi Bechtel, unde preţul mediu estimat este de 10 milioane de euro.

3 COMENTARII

  1. Bechtel peste tot in lume construieste mai ieftin in Romania. Cu materiale mai bune, oameni mai multi si in timp mai scurt.

    Pretul ridicat la produse / servicii pe care-l platim este doar unul din „avantajele” traiului nostru in spatiul mirific carpato-danubiano-pontic.

  2. Vreau ca cartietul (scuzati cacofonie, este intentionata) Mehala sa se uneasca cu Serbia, ba chiar Banatul tot sa se uneasca. Poate asa o sa avem drumuri bune ca la Varset sau Pancevo.
    M-am saturat de MITICIA.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.