EXCLUSIV BRD nu a respectat recomandările Poliţiei de securizare a agenţiei jefuite

EXCLUSIV BRD nu a respectat recomandările Poliţiei de securizare a agenţiei jefuite

0
DISTRIBUIȚI

Ancheta de la agenţia BRD din Timişoara scoate la iveală noi informaţii despre cele petrecute înainte ca doi bărbaţi să jefuiască banca de toţi banii. De-a lungul timpului, Poliţia a făcut mai multe controale la sediul BRD de pe strada Cugir pentru a verifica respectarea măsurilor de securitate. În urma celui din februarie 2009, poliţiştii au constatat că sunt respectate condiţiile minime de securitate, existând camere de supraveghere şi un agent de pază.

interior brd

Cu toate acestea, controlorii au făcut o serie de recomandări scrise celor de la BRD pentru securizarea suplimentară a spaţiului agenţiei, constatându-se accesul extrem de uşor pe care orice client îl are în toate zonele din bancă.


Printre cele mai importante recomandări au fost acelea ca să fie instalat un geam securizat în zona ghişeelor, iar casieria să aibă un spaţiu închis. Singurul obstacol între client şi seiful unde erau depozitaţi banii este biroul angajaţilor.  Nici una dintre aceste recomandări nu au fost respectate de reprezentanţii băncii până la momentul atacului. „Nu-i interesează ce recomandări le facem noi. Fac ce vor ei pentru că legea spune că recomandările nu sunt obligatorii „, ne-a confirmat o sursă oficială din Poliţie care a dorit să-şi păstreze anonimatul.

Atacul din 30 decembrie asupra agenţiei BRD a fost unul extrem de rapid. Doi indivizi cu feţele acoperite au intrat în bancă, l-au lovit în cap cu un pistol, care probabil este de jucărie, pe paznic şi s-au îndreptat spre casieriţă. Aceasta, ameninţată cu arma, a introdus din prima codul corect de la seif şi le-a dat toţi banii – 73.500 lei. Tâlharii au dispărut cu prada pe străduţele din apropierea băncii. Camerele de supraveghere ale băncii nu au înregistrat nici un moment din asaltul asupra băncii. În mod suspect, cu aproape o oră înainte de atac nu s-a mai stocat nici o imagine din interiorul sau exteriorul agenţiei jefuite.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.