Gruparea Gabor înşela bătrâni de peste un deceniu şi avea un notar...

Gruparea Gabor înşela bătrâni de peste un deceniu şi avea un notar „dedicat”

0
DISTRIBUIȚI

catuse dolarMembrii reţelei specializate în deposedarea bătrânilor de case prin înşelătorii, care au fost arestaţi în urma dosarului instrumentat de poliţiştii de la „Crimă Organizată” împreuna cu procurorii DIICOT , acţionează de peste zece ani. Numele lui Gabor Marius, liderul reţelei, apare încă din 1998 , implicat în astfel de escrocherii.  În 1998, orădeanca Margareta Pek a împrumutat de la Gabor 2400 de mărci germane pentru a-şi plăti restanţele la întreţinere. Conform unei declaraţii a femeii, citată de Hotnews, a fost dusă la biroul notarului public Ilie Drăgoi, unde a fost pusă să semneze un document „fără să mi se explice de fapt ce este. De abia când am ajuns acasă mi-am dat seama că nu era contractul de împrumut pentru bani, ci unul de vânzare cumpărare”.


Femeia a fost aruncată în stradă, iar escrocii au revândut apartamentul. Toate plângerile penale făcute de femeie au rămas fără rezultat, reţeaua continuându-şi operaţiunile. În acelaşi an, orădeanca Maria Moroca , mamă a trei copii, a rămas fără apartament după un scenariu identic cu cel prezentat anterior. Disperată, femeia a spart uşa apartamentului, care nu-i mai aparţinea deoarece între timp a fost vândut, şi a intrat în el. Culmea, femeia a fost condamnată şi a stat în puşcărie trei luni de zile după ce a fost reclamată de noii proprietari ai imobilului. În acest timp, justiţia nu a considerat că gruparea Gabor comite vreo infracţiune. Şi în acest caz, actele au fost întocmite de acelaşi notar din Oradea.

Cum au văzut că nimeni nu le face nimic, membrii grupării şi-au mutat operaţiunile la Timişoara şi au devenit şi mai violenţi. Au ajuns să răpească bătrâni şi să-i ducă în locuinţe izolate din judeţul Bihor, unde-i puneau să semneze actele, după ce-i îmbătau. Întâmplător sau nu, în toate cele patru cazuri descoperite până acum de poliţiştii de la „Crimă Organizată”, actele de vânzare cumpărare au fost redactate şi semnate în faţa aceluiaşi notar din Oradea Ilie Drăgoi, al cărui nume a apărut de-a lungul timpului legat de mai multe tranzacţii dubioase.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.