Ultima metodă de aranjat licitaţiile – asigurarea curăţeniei la ieşirea din şantier...

Ultima metodă de aranjat licitaţiile – asigurarea curăţeniei la ieşirea din şantier mai importantă decât garanţia sau durata lucrărilor

1
DISTRIBUIȚI

Imaginaţia funcţionarilor din Primăria Timişoara nu are margini când este vorba de stabilirea criteriilor la licitaţii publice, astfel piata josefin02 pîncât „apele” să poată fi aranjate cu uşurinţă. Ultima metodă a fost brevetată cu ocazia licitaţiei pentru reabilitarea Pieţii Iosefin. La o atentă studiere a caietului de sarcini şi a punctajului acordat de municipalitate se poate constata că asigurarea curăţeniei la ieşirea din şantier de către constructor este mai importantă decât durata de execuţie sau garanţia lucrărilor. Conform punctajului anunţat de primărie, ofertanţii pot primi maxim 45 de puncte pentru preţ, 5 puncte pentru durata de execuţie şi alte 5 pentru  garanţie. Restul de 45 de puncte se acordă pentru cinci condiţii adunate în „planul de organizare a lucrărilor”. Astfel, constructorii vor primi câte 9 puncte pentru asigurarea accesului pentru riveranii din zonă, separarea accesului în şantier de restul circulaţiei pentru evitarea accidentelor, asigurarea curăţeniei la ieşirea din şantier, desfăşurarea activităţii în actuala hală de legume până la finalizarea noii construcţii şi asigurarea traficului rutier de legătură între Podul Eroilor şi bulevardul Regele Carol.

Chiar dacă aceste cinci condiţii ar fi putut să le introducă în condiţiile contractuale şi să acorde o mai mare importantă garanţiei lucrărilor de exemplu, care este de doar 2 ani în caietul de sarcini, reprezentanţii Primăriei Timişoara au găsit o explicaţie „ştiinţifică” – „bani publici sunt epuizabili, astfel încât trebuie utilizaţi judicios pentru a susţine dezvoltarea durabilă.


Pentru aceasta trebuie avute în vedere obiectivele sociale, etice şi de protecţia mediului. Prin conceptul dezvoltării durabile cel mai scăzut preţ nu reprezintă întotdeauna cea mai bună valore pentru bani”.

Pentru ca lucrurile să fie foarte clare se precizează că toate cele 45 de puncte din planul de organizare a lucrărilor se vor acorda „de către comisia de evaluare pe baza aprecierii obiective efectuate de către membrii acesteia”.

1 COMENTARIU

  1. Haida, de! Ca ma doare mana sa scriu ca voi realiza toate conditiile impuse, iar dupa ce castig licitatia sa te tii, nene.
    Pai vine inspectorul X in control, dau telefon la sefu’ lui si se cara. Ca doar n-am dat spaga de pomana. Cine poate sa analizeze obiectiv cele cinci puncte.
    Asa o aburesc eu pe baba mea, cand ma duc la birtu’ din colt si zic ca ma duc la varu’ Jean sa-l ajut la lemne. Si mai mult ca sigur ca va castiga o firma apropiata de prietenii finilor primarului. Ca-i la moda si trebuie sa ne ferim de ANI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.