Aberaţie românească – noul sediu al Judecătoriei Jimbolia stă închis din 2006...

Aberaţie românească – noul sediu al Judecătoriei Jimbolia stă închis din 2006 din lipsă de personal

1
DISTRIBUIȚI

Noul sediu al Judecătoriei Jimbolia, finalizat în august 2006, stă închis pentru că Ministerul Justiţiei nu s-a hotărât care să fie zona justicearondată şi nu a asigurat resursele umane necesare. „A fost o decizie politică atunci când s-a decis construirea clădirii. De la finalizarea lucrărilor în  august 2006 şi până în prezent a stat închisă deoarece nu există personal.


La solicitările adresate Ministerului Justiţiei ni s-a răspuns că trebuie făcută o rearondare în baza unei noi împărţiri administrativ teritoriale. Sunt lucruri care exced puterii judecătoreşti. În fiecare an cheltuim bani cu întreţinerea acestui sediu, care este modern şi poate asigura funcţionarea bună a unei instanţe” , a declarat, astăzi, cu ocazia bilantului pe 2009, preşedintele Curţii de Apel Timişoara, Lidia Barac. Lucrările la sediul Judecătoriei Jimbolia au început în martie 2003 şi finalizate în august 2006, costul lucrărilor fiind de 1,48 milioane lei. Se speră ca în următoarea perioadă să se reuşească „activarea” Judecătorie Jimbolia , chiar dacă în paralel se intenţionează închiderea altor instanţe nefuncţionale, cum ar fi Moldova Nouă, Bozovici sau Chişineu Criş.

1 COMENTARIU

  1. Cu toti somerii care sunt in Romania, cu toti absolventii de drept care nu au unde lucra si pleaca in lumea larga, cu toti delicventii care trebuie judecati un sediu nou , modern, sta inchis? Aberant si revoltant in acelasi timp.
    Ar trebui ca Romania sa intre in Cartea recordurilor cu toate aberatiile care se intampla in aceasta tara. Din cate am inteles premiul cand bati un record e destul de mare, banii aia ar pinde bine tarii. Si oricum nu ne-ar dobori nimeni recordul pentru multa, foarte foarte multa vreme!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.