Contabilul Primăriei Orţişoara a dispărut fără urmă de trei luni, fără ca...

Contabilul Primăriei Orţişoara a dispărut fără urmă de trei luni, fără ca măcar să-şi ia cu el cartea de identitate

6
DISTRIBUIȚI

A venit de dimineaţă la serviciu, şi-a pornit calculatorul, a băut câteva guri de cafea, după care a ieşit din birou şi a dispărut fără urmă. Aşa s-ar putea sintetiza ultimele momente cunoscute despre Liviu Martin, contabilul Primăriei Orţişoara, care este dat martin 2dispărut de mai bine de trei luni de zile. Bărbatul, în vârstă de 49 de ani, nu este căsătorit şi locuia împreună cu părinţii şi sora sa, care este angajată la starea civilă.Martin era şi referentul agricol al comunei, fiind numit ca şi contabil în 2005, după ce titulara postului a plecat. În dimineaţa zilei de 29 octombrie 2009, Liviu Martin a ajuns la lucru în jurul orei 8 dimineaţa. Conform obişnuinţei, şi-a deschis calculatorul şi s-a pregătit să completeze un ordin de plată pentru plata firmei care asigură serviciile de salubritate, document solicitat cu o zi înainte de primarul comunei, pesedistul  Aleodor Sobolu. Contabilul a băut câteva guri de cafea şi a plecat brusc din birou. Şi-a luat cu el doar unul dintre telefoanele mobile şi a lăsat calculatorul pornit. „L-a văzut un coleg de-al nostru la două colţuri de primărie. S-au salutat. De atunci nu se mai ştie nimic”, a  povestit primarul. Întâmplător sau nu, dispariţia contabilului a survenit cu o zi înainte de finalizarea unui control al Curţii de Conturi, care a verificat activitatea Primăriei Orţişoara din ultimii ani. „Nu au fost descoperite probleme foarte grave, penale, ci doar chestiuni obişnuite”, a susţinut Aleodor Sobolu.

Din 29 octombrie 2009 şi până în prezent, familia nu a mai primit nici un semn de viaţă de la Liviu Martin. Familia contabilului a încercat , în repetate rânduri, să-l sune pe telefonul mobil, dar acesta era închis. Contabilul nu a lăsat nici un mesaj înainte să plece. După câteva zile, familia a sesizat dispariţia Poliţiei, la această oră bărbatul fiind dat în urmărire generală.  „Când a început controlul Curţii de Conturi era supărat.


Spunea că o să se acopere tunurile mari şi tot cei mici vor plăti. Mi-a spus că este şicanat de şefi”, a declarat pentru PRESSALERT.ro unul dintre cunoscuţii săi, sub protecţia anonimatului. Dispariţia bruscă a contabilului este cu atât mai ciudată cu cât acesta nu şi-a luat cu el nici măcar cartea de identitate, care a rămas acasă.

După dispariţia lui Liviu Martin au fost lansate tot felul de zvonuri prin care se încerca liniştirea lucrurilor, mergându-se până la a se afirma că bărbatul este bine şi a mai discutat cu familia. „În urma verificărilor efectuate şi în ultima perioadă în acest caz de dispariţie, s-a stabilit că persoana în cauză nu a mai luat legătura cu familia. Cercetările continuă în acest caz”, a declarat Marinela Apostolache, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Timiş. De altfel, în prima sa declaraţie pe tema dispariţiei, primarul din Orţişoara a susţinut că „familia ar mai fi aflat câte ceva”, dar şi-a schimbat punctul de vedere atunci când i s-au cerut informaţii concrete. Ieri, Aleodor Sobolu a declarat că ” Nu am spus că familia mai ştie ceva, ci să luaţi legătura cu familia. Poate aşa a vrut el, să plece. S-a săturat. Nu i-a mai convenit. Dar ce să nu-i mai convină? Dacă erau probleme de natură penală înţelegeam. Nu a plecat cu nici un ban din casierie. În reclamaţiile care s-au făcut la Curtea de Conturi despre activitatea din primărie se scria că ar fi furnizat documente şi contabilul. Nu cred că trebuie să se pună în spatele primăriei această dispariţie. Nu este corect acest lucru. Poate a plecat la nişte prieteni la Arad sau la Bucureşti”. În sprijinul primarului a venit şi finul acestuia, secretarul Primăriei Orţişoara, Andrei Robănescu care s-a declarat convins că „e undeva pe la mânăstiri. El se mai ducea în vizite pe la mânăstiri”.  PRESSALERT.ro va prezenta, în următoarele zile o parte din licitaţiile cu cântec şi afacerile ciudate derulate la primăria din Orţişoara în ultimii ani.

Oricine poate da informaţii despre Liviu Martin este rugat să sune imediat la 112 sau să transmită datele pe adresa redactia@pressalert.ro.

6 COMENTARII

  1. Mi se pare socant sa dispara un om,si lui ALI sa nici nu-i pese,sta asa linistit la birt cu noi si asa lejer ne povesteste ca a plecat LIVIU,de parca nu ar fi angajatul primariei si da tot vina pe el. Atunci ma intreb cine conduce primaria ? nu primarul ? se pare ca nu,ca el personal a afirmat ca s-au gasit o sumedenie de nereguli.
    Cine trebuia sa supravegheze la toate acestea ?.
    Se pare ca sant foarte mari interese,ce zici ALI?

  2. bai fratilor va minte sobolu vostru eu am dat 1000 de euro pt un teren la seceani altfel nu puteam sami fac casa pe raza comunei el stie undei contabilu sta prea flexat dar i se infunda lui prea mult nea furat dar voi nul vedeti ca cine il vede tace si cine vrea sa faca ceva voi spuneti cai nebun sa vedeti sa vedem ce face curtea de conturi ca nereguli sunt eu ma rog sal bage la racoare si sa dea bani furati inapoi si popi lui

  3. verisoare in ce punct te aflii cu investigatiile ca vad ca numai intereseaza pe nimeni disparitia contabilului vreau sa aflu mai multe despre acest caz

  4. e in Germania,bine mercy, a incasat cash-ul de la psd-isti si tai-o frate,ma mir k nu a trims o vedere cu un mare smiley pe ea………..asa e romanul,ar trebui sa va cumparati fiecare glontul si sa-l pastrati pana apar legionarii,ei va vor spune ce sa face-ti cu el ,unul dintre ei va avertizeaza acum……ROATA ISTORIEI SE INVARTE

  5. In 29 octombrie se implineste 1 AN de cand contabilul martin liviu al primariei ortisoara , judetul timis A DISPARUT . CE S-A MAI INTAMPLAT CU CERCETARILE UNDE ESTE ACEST OM ???

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.